2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Izgalmas szakaszban a Veszprémi Petőfi Színház felújítása –VIDEO
magyarepitok.hu

Izgalmas szakaszban a Veszprémi Petőfi Színház felújítása –VIDEO

magyarepitok.hu

2022.03.29. 10:25 - Bíró Beáta

Daruval emelték be az Óvári Ferenc utcai épület tetőterébe a légkezelő berendezéseket és a szigetelőanyagokat.

Hirdetés

A Veszprémi Petőfi Színház komplex felújításának első ütemét a VEMÉV-SZER Építő Kft. és a SWIETELSKY Magyarország Kft. konzorciuma valósítja meg a Modern Városok Program keretében. A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. közös fejlesztésére mintegy 2,34 milliárd forintot biztosít az állam.

 

Veszprémi Petőfi Színház – Távlati teljes virtuális modell – KÖZTI Zrt. (A modell nemcsak a főépületet, hanem a komplexum több részét is ábrázolja)

 

2021 június 23-a óta az Óvári Ferenc út 1., valamint a Szeglethy György utca 2. szám alatt található, két jelenleg nem használt épületén dolgoznak a szakemberek. A szecessziós stílusú főépület felújítására a második ütemben kerülhet sor.

Az elmúlt háromnegyed évben látványosan haladtak a munkákkal: megtörténtek a bontási munkák, a szerkezetépítések, az utólagos injektált szigetelések, belső vakolatok és aljzatok, valamint az eltakart épületgépészeti és elektromos alapvezetékek jelentős része. Elkészült a belső vakolatok, aljzatok nagyobb hányada is

– tájékoztatta lapunkat Móninger László projektmérnök.

Nemrég az Óvári Ferenc utcai épület tetőterébe beemelték a légkezelő gépeket és berendezéseket, valamint a tetőtérbe kerülő szigetelő anyagokat. Ezt a látványos munkafázist videos stábunk is megörökítette.

 

 

A régi épületek sok meglepetést tartogattak

A meglehetősen leromlott állapotú, beázott épületek felújítása nagy kihívás elé állítja a kivitelezőket. A munkálatok során több, előre nem látható helyzet adódott, de a konzorcium csapata az ütemterv többszöri módosításával egyelőre csúszás nélkül tudja megvalósítani a feladatokat.

A helyivédelem alatt álló Óvári Ferenc utcai épület érdekessége, hogy az idők során megsüllyedt és megdőlt. Az építész kiviteli tervek alapján a padló lejtését részben sikerült korrigálniuk a szakembereknek. A homlokzaton a már elvégzett fal- és levéltári kutatások alapján a következő hónapokban kőszobrász restaurátor bevonásával újítják fel a korabeli címert és a főbejárati kapu díszeit.

 

A fotó 2021 augusztusában készült 
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Hamarosan a külső terek is megújulnak

A homlokzati állványok bontása után fejeződik be a külső közművek kiépítése. A térburkolatok, felszíni parkoló építése az elektromos töltőállomásokkal és a kertészeti munkákkal párhuzamosan valósulnak meg szeptemberig a belső szakipari, a belsőépítészeti munkák a színpadtechnológiával és stúdióval egyetemben.

A későbbiekben az Óvári Ferenc utcai épületben kaphat helyet a jegypénztár és a marketing irodák. Az udvari szinten egy stúdió épül hangrögzítő helyiséggel, míg az emeleten próbatermet alakítanak ki. Ennek érdekessége, hogy a korábbi középfőfal részleges kiváltásával a színház színpadához hasonló méretű próbateret alkothat.

Az eddig kihasználatlan Szeglethy utcai épületben pedig díszletraktár, műhelyek, irodák és gépészeti helyiség lesz. A tervek szerint a jövőben innen fűtik a Veszprémi Petőfi Színház épületét, így a hőtávvezetéket is részlegesen kiépítik még ebben az ütemben.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.VEMÉV-SZER Kft.színházszínházfelújításVeszprém

Hírlevél

Hirdetés