2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Négycsillagos hotel és wellnessfürdő épül a szolnoki Holt-Tisza mellett: letették az alapkövet
szoljon.hu

Négycsillagos hotel és wellnessfürdő épül a szolnoki Holt-Tisza mellett: letették az alapkövet

mti

2022.03.01. 08:45 - Szabó Ákos

150 szobás szállodával és fürdőközponttal gazdagodik a megyeszékhely.

Hirdetés

Jelentős fejlesztés startolt el Szolnokon: letették a négy csillag superior Riverstone hotel alapkövét. A zöld technológiákkal felépülő hotel projektje egy nagyszabású komplexum beruházásának részeként több mint három év előkészítő munka után kezdődik el.

A Riverstone hotel és wellnessfürdő 3,5 hektáron, 17 ezer négyzetméter beépített területen, 155 szobával, 4 ezer négyzetméter fürdővel épül, valamint 400 ember befogadására alkalmas konferenciateremmel adják át.

Plachy László, a beruházó Green Plan cégcsoport általános vezérigazgatója elmondta: a létesítmény formavilágát a kavics ihlette, ívekből és hullámokból áll, ez sok építészeti elemben visszaköszön majd Hozzátette: a belföldi vendégek mellett külföldiekre is számítanak majd. A mintegy 15 milliárd forintos beruházást 4 milliárd forinttal támogatja az állam.

 

Szolnok jövőjét meghatározó beruházás

Elhangzott még: a 3,5 hektáron épülő négycsillagos wellness, sport-, konferenciaszálloda és rehabilitációs központ Szolnok jövőjét évtizedekre meghatározó beruházás.

Varga Judit igazságügyi miniszter az aapkőletételre látogatva többek között kifejtette: megújuló energiaforrások, így a geotermikus - és a napenergia is hasznosulni fog a beruházás során; épül már a termálkút hőszivattyús rendszerrel, a villamosenergia-szükséglet csaknem 100 százalékát pedig napelemekkel fogják biztosítani, az épületet és a közterületeket pedig korszerű led-technikával világítják majd ki.

Kállai Mária helybeli országgűlési képviselő elmondta:

a létesítmény várhatóan 2024 őszétől fogadja majd a vendégeket.

Köszönetet mondott a a Kisfaludy 2030 programban érkezett állami támogatásért, majd hansúlyozta: "Szolnok és térsége határozott jövőéppel bír."

Mi épül?Szolnokhotelwellnessfürdőfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés