2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Több mint négyezer négyzetméteres iskola épülhet Buda határában: megvan a kivitelező
Illusztációs fotó (Erdei Mihaly/magyarepitok.hu)

Több mint négyezer négyzetméteres iskola épülhet Buda határában: megvan a kivitelező

magyarepitok.hu

2022.04.21. 16:40 - Szabó Ákos

A Beruházási Ügynökség projektjében zöldmezős beruházásban készülhet el egy általános iskola.

Hirdetés

Oktatási beruházásról adott hírt az uniós közbeszerzési értesítő: a fővárosi agglomerációban, Nagykovácsiban talált kivitelezőt egy zöldmezős beruházás, melyben új általános iskola épül. A nettó 4,807 milliárd forint értékű projektet a fővárosi METO-ÉPÍTŐ Zrt. kivitelezheti az állami Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megbízásából.

A Budapesttől közvetlenül nyugatra található agglomerációs központban induló fejlesztést még 2021 októberében nyilvánította (számos másik hasonló tervezett építkezéssel együtt) nemzetbiztonsági szempontból kiemelt jelentőségűnek a kormány, mint arról az Index is beszámolt.

 

Zöldmezős beruházás indul

A nagykovácsi projekt egyszerre magába foglalja a tervezést és a kivitelezést is. Az új, nyolc tantermes iskola egy emeletes lesz, tornateremmel és melegítőkonyhával készül el a kiírás szerint. Az intézmény

  • földszintje 2597,
  • az emelete pedig 1725 négyzetméteres lesz,
  • így összesen 4322 négyzetméternyi új épület készülhet el,
  • ebből a sportpadlós tornaterem 662 négyzetmétert tesz ki.

A tenderen a nyertes METO-ÉPÍTŐ Zrt.-n kívül indult még a székesfehérvári Fehérép Kft. és a győri központú Euro Generál Zrt. is.

Mi épül?NagykovácsiBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)oktatási beruházásMeto Építő Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés