2024.05.20, Hétfő
Ez az építkezés nem jár fakivágással: átültetett fák szegélyezik a Weinberg készülő irodaházát
Fotók: Weinberg’93 Kft.

Ez az építkezés nem jár fakivágással: átültetett fák szegélyezik a Weinberg készülő irodaházát

magyarepitok.hu

2022.09.26. 07:40 - Kalácska-Nagy Nóra

Az új irodaház előkészítésekor útban lévő fákat speciális géppel helyezték át új élőhelyükre.

Hirdetés

Új irodaházat épít a Weinberg ’93 Kft. sárospataki telephelyén. A generálkivitelezéssel és acélszerkezet-gyártással foglalkozó vállalat a beruházás előkészítése során kiemelt figyelmet fordított a beavatkozással érintett területen található fák védelmére,

így 25 koros fát mentett meg a kivágástól.

Az érintett növények már 8 éve cseperedtek a Weinberg faiskolában, amikor sor került átültetésükre 2022. március elején. A 25 darab, előnevelt fa megmentése méltón tükrözi a cég által képviselt környezettudatosság értékét.

Fotók: Weinberg’93 Kft.

Háromszintes iroda tetőterasszal és közösségi térrel

Az új irodaház előkészítésekor útban lévő fákat koros fák átültetésére kialakított speciális géppel helyezték át új élőhelyükre: az átültetett fák egy része a pár évvel ezelőtt kialakított személygépkocsi parkolóban találtak új otthonra, a többi egyed a koncepciótervek rögzítése után került a kialakítandó zöldterületbe.

A fákat a nagy szárazság ellenére sikerült megvédeni a kiszáradástól, a folyamatos locsolásnak, gondoskodásnak köszönhetően mindegyik megfogant. Ezek az új, tervezés alatt lévő irodaház parkolóját fogják árnyékolni.

Az új irodaház megépülésével az irodai létszám bővítése és új funkciók kiszolgálása valósul meg,

emellett egy zempléni tudásközpont kialakításának első lépcsőfoka, mely a Weinberg távolabbi céljai között szerepel.

Bővül a közösségi tér, konferenciateremnek, oktatóhelyiségnek és céges étkezőnek is helyet ad majd az épület. A fentieken túl kialakítanak még tetőteraszt is.

Az iroda 3 szinten, szintenként bruttó 760 négyzetméter alapterületen létesül. A földszinti étkezőhöz ezen felül kiépítenek egy 82 négyzetméteres teraszt is. Az új épületet várhatóan 2024-ben adják át.

Térbeton tároláshoz és próbaszereléshez

A fák átültetésére nem csak a készülő irodaház miatt volt szükség; a növények korábbi helyét ugyanis új térbeton terület vette át. Az augusztusban létrejött térbeton egy betonozott komissiózási, rakodási betonozott terület, amely nagyméretű szerkezetek próbaszerelését és a megnövekedett gyártási kapacitás kiszolgálását biztosítja.

A térbeton 4.462 négyzetméter felületű, bazaltbetonból készült. A növekvő termelés révén keletkező többlet késztermék tárolására és próbaszerelésre biztosít helyet.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.SárospatakirodaházKörnyezetvédelem

Hírlevél

Hirdetés