2024.06.22, Szombat
Így folytatódott a határontúli magyarokat felkaroló szakkollégium nagyszabású felújítása

Így folytatódott a határontúli magyarokat felkaroló szakkollégium nagyszabású felújítása

magyarepitok.hu

2022.09.19. 18:53 - Hegedűs Gergely

Az Épkar által kivitelezett munkák során közel 10 ezer négyzetméternyi terület kap teljes körű felújítást a három épületszárnyban.

Hirdetés

Folytatódott a Budapest 3. kerületében, a Kunigunda útján található ELTE Márton Áron Kollégium és Szakkollégium felújítása. A határon túli magyar hallgatókat és szervezeteket felkaroló intézmény két ütemben újul meg az Épkar Zrt. kivitelezésében. Ahogy azt korábban jeleztük, a korábban már lezárult első ütemben az Épkar a B és D jelű épületek komplex felújítását hajtotta végre.

A most zajló második ütem ugyanakkor az A, a C és az E épületekre, valamint a tornateremre és a karbantartó épületekre kiterjedő teljes építészeti, tartószerkezeti, épületgépészeti, illetve villamossági munkák kivitelezését tartalmazza mintegy 9500 négyzetméternyi alapterületen.

Az Épkar Zrt. most közzétett közösségi bejegyzése szerint szeptemberben már az A épületben is megindultak a szakipari munkák. A tornateremben ugyanakkor lassan elkészülnek az új előtétfalak. A C épülettel kapcsolatban is érkezett friss hír: itt már a meleg- és hidegburkolt helyiségeket zárják a végleges ajtókkal a 2. emeleten is. A kivitelező vállalat egy videóval is jelentkezett a legutóbbi munkálatokról.

 


Az energiahatékonyság és a teljes akadálymentesítés is a fókuszban

Ahogy azt korábban is jeleztük, a projekt második üteme magában foglal

  • részleges tartószerkezeti beavatkozásokat,
  • komplex belsőépítészeti, gépészeti és elektromos felújítási munkákat,
  • az épület teljes utólagos hőszigetelését,
  • a homlokzati nyílászárók cseréjét,
  • illetve két új személyfelvonó lift telepítését is.

Ezen felül akárcsak az első ütemben, a felújítást követően tetőszintet alakítanak ki a „C” és az „E” épület legmagasabb szintjére való ráépítéssel. A korszerűsítési projekt az épületeken kívül többek közt kiterjed még új parkolók és az ahhoz kapcsolódó utak kivitelezésére, a térvilágítás kiépítésére, illetve kertészeti, kertépítészeti kivitelezésekre. A kollégium energiahasznosítás szempontjából is modernebb lesz, ugyanis napelemekkel látják el, emellett az épületegyüttes teljes akadálymentesítését megvalósítják.

Mi épül?Épkar Zrt.oktatási beruházásiskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés