2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

”Mi hiszünk a jövőben!” - új betoncserépgyárral lépett előre a Leier ebben a hajdúsági városban

”Mi hiszünk a jövőben!” - új betoncserépgyárral lépett előre a Leier ebben a hajdúsági városban

magyarepitok.hu

2022.09.13. 15:48 - Hegedűs Gergely

Az új üzemben már elindult a termelés: a korábbinál nagyobb kapacitással sík és hullámos betoncserepeket állít elő a vállalat különböző színekben és felületekben.

Hirdetés

Szeptember 13-án Hajdúszoboszlón átadták a Leier Hungária Kft. 4,5 milliárd forintos beruházásában kialakított új betoncserépgyárat.

A fejlesztésben új csarnokrészeket építettek a már meglévő mellé, négyszeresre növelve az üzem korábbi méretét. A projektben egy vadonatúj, Svédországból származó gépsort is telepítettek a világ legmodernebb technológiáját alkalmazva. Az új üzem mellett a Leier Hungária Kft. az irodaházát is átépítette és felújította.

Komlós Andor, a Magyarországon összesen kilenc építőanyaggyárral rendelkező Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás előzményéről elmondta, a régi üzem a többszöri átalakítás által sem tudott kellő hatékonysággal működni, így 2020-ban arról döntöttek, hogy a régi cserépgyárat felszámolják, és új gyártást telepítenek.

Komlós Andor


Hozzátette, az új betoncserépgyárában már elindult a termelés: a korábbinál háromszor nagyobb kapacitással sík és hullámos betoncserepeket állít elő a vállalat különböző színekben, felületekben. "Az alap cserépgyár már teljes kapacitással működik, a kiegészítő cserepeket pedig októbertől fogjuk a kívánt mennyiségben gyártani" - mutatott rá Komlós Andor. "A termékeket elsősorban a hazánkban tervezzük értékesíteni, ugyanakkor a szomszédos országok piacaira is szánunk bizonyos mennyiséget."


A Leier-család közel 40 éve fejleszti folyamatosan a magyarországi gyárait

Arról is szólt, hogy a környezetbarát gyártás során kizárólag természetes alapanyagok kerülnek felhasználásra, így a betoncserepek teljes mértékben újra hasznosíthatók. Az ügyvezető beszéde végén külön köszönetet mondott a mintegy 250 fővel zajló rendezvényen megjelent viszonteladó partnereknek, és további sikeres együttműködést kívánt.

Szintén kitért a hét országban 39 operatív telephellyel bíró Leier-cégcsoportra, hangsúlyozva, hogy a Leier-család tagjai közel 40 éve folyamatosan fejlesztik a magyarországi gyárakat, eközben szakmai tulajdonosként aktívan részt vesznek a cég életében.

"Ma már három generáció tagjai működnek együtt a Leier-családban több mint 1500 munkavállalóval, összesen kilenc magyar gyártóüzemben. Köszönjük a hitet a magyar munkavállalókban és a magyar gazdaságban!"


A mostani beruházás a Leier pozitív jövőképét is tükrözi

Az alapító tulajdonos Michael Leier unokája, Matthias Ebner magyarul elmondott beszédében emlékeztetett, 2015-ben költözött Magyarországra. „Az azóta eltelt hét évben 200 millió eurónyi beruházást hajtottunk végre Magyarországon, és ennek köszönhetően több mint 300 új munkahelyet hoztunk létre a Leier Hungária Kft.-ben.”

Matthias Ebner


Kiemelte, minden egyes beruházásuk sikeréhez egy-egy jó csapatra volt szükség, amelyben minden egyes szereplő tökéletesen elvégzi a saját feladatát. A jelenlegi gazdasági nehézségekre tekintve hangsúlyozta, a Leier mindig pozitívan tekint a jövőbe.

„Kihívást jelentő évek következnek, amelyekre lehetőségként kell tekinteni. A beruházásunk élő példa arra, hogy mi hiszünk a jövőben!” - zárta szavait Matthias Ebner.


Új beruházási törvény biztosítja a jövőben a szabályozást

A keddi eseményen az Építési és Beruházási Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese is részt vett. Csepreghy Nándor beszédében a Leier sikereit és érdemeit taglalva úgy fogalmazott, a Magyarországon 1985 óta jelen levő osztrák tulajdonú céget legalább annyira tekintik magyarnak, mint amennyire osztráknak is.

A kormányzat feladataira áttérve jelezte, az egyik kiemelt cél a magyar álllami beruházások újra gondolása és újra szervezése. Szavaiból kiderült, a jelenleg országszerte zajló mintegy 10 ezer milliárd forintnyi állami beruházástömeg elemeit egyenként fogják felülvizsgálni, és konszolidálni, majd a válságos környezet lehetőségeihez igazítva újra indítani.

Csepreghy Nándor


Utalt a már korábban bejelentett új beruházási törvénytervezetre is, amelyet a tárcavezető Lázár János idén ősszel fog benyújtani. "A cél az, hogy akkor, amikor a gazdasági mozgástér beszűkül, a magyar állam akkor is kiszámítható védőhálót és megrendelői partnerséget tudjon biztosítani" - mondta el Csepreghy Nándor.

Galéria

Mi épül?Leier Hungária Kft.Hajdúszoboszlótetőcserép

Hírlevél

Hirdetés