2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Az év harmadik legnagyobb magyarországi beruházása rajtolt el Nyíregyházán
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az év harmadik legnagyobb magyarországi beruházása rajtolt el Nyíregyházán

mti

2022.10.18. 13:42 - Hegedűs Gergely

A 300 milliárd forintos fejlesztés után évente 1,2 milliárd négyzetméternyi szeparátorfilmet fognak előállítani, amelyeket elektromos autók akkumulátorához használnak.

Hirdetés

Letették az alapkövét az év harmadik legnagyobb magyarországi beruházásnak, amelynek keretében 300 milliárd forint értékben épít üzemet a dél-koreai W-Scope Nyíregyházán - jelentette be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nyíregyházán.    

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be az alapkőletételi ünnepségen, hogy a dél-koreai W-Scope hazánkban nyitja meg az első európai üzemét, amelyben évente 1,2 milliárd négyzetméternyi elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfilmet fognak előállítani és ezzel 1200 új munkahely jön létre Nyíregyházán.   

Hozzátette, a beruházáshoz nyújtott állami támogatás mértékét az Európai Bizottság előtt zajló notifikációs folyamat lezárását követően hozzák majd nyilvánosságra.   

Lapunk információi szerint a Samsung Engineering, a projekt fővállalkozójának megbízásából a Grabarics Kft. teljesíti a gyártó bázis kiszolgáló épületeinek kivitelezését. A vállalás részeként iroda- gazdasági- és közműkiszolgáló épületek valósulnak meg, összesen 30.000 négyzetmétert meghaladó alapterülettel.


A világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó kapacitása épült ki Magyarországon

Szijjártó Péter beszédében aláhúzta, hogy az országban idén is megdőlt a beruházási rekord, ami annak köszönhető, hogy Magyarország a legnagyobb nyugati és a legerősebb keleti cégek találkozási pontjává vált a legmeghatározóbb világgazdasági folyamatban, az autóipari forradalomban. Rámutatott, hogy Németországon és Kínán kívül egyedül Magyarországon van mind a három prémium német autómárkának gyártóbázisa, miközben hazánk jelenleg a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó kapacitásával rendelkezik, míg az exportban a ranglista ötödik helyén áll.   

Fontosnak nevezte, hogy Magyarországon Európában párját ritkító politikai stabilitás uralkodik, itt kell fizetni a legalacsonyabb adókat, továbbá nem alkalmaznak semmi diszkriminációt nemzetiség alapján a beruházó vállalatok között.   

Mi épül?csarnoképítésüzemépítésNyíregyházaautóiparelektromos autóGrabarics Kft.Samsung Engineering

Hírlevél

Hirdetés