2024.04.19, Péntek
Elérte legmagasabb pontját és szerkezetkész Buda egyik legmodernebb lakóparkja, a Buda Bright
Fotók: Vadnai Szabolcs

Elérte legmagasabb pontját és szerkezetkész Buda egyik legmodernebb lakóparkja, a Buda Bright

Indotek Group

2022.10.25. 11:52 - Kalácska-Nagy Nóra

A lakópark építési munkálatait 2021 márciusában kezdte meg a mélyépítési munkálatokkal a beruházó Indotek Group.

Hirdetés

Bokrétaünnepet tartott az Indotek Group annak a tiszteletére, hogy elérte legmagasabb pontját, a 33,1 métert a Buda Bright Lakópark. Magyarország egyik vezető, ingatlanokra fókuszáló befektetési csoportjaként az Indotek Group 2021 márciusában indította el eddigi legnagyobb lakóparkprojektjét Budapest III. kerületében.

A több mint 14 ezer négyzetméter lakóterülettel rendelkező lakópark 3 épületében, jövő év végére összesen 317 modern, panorámás lakás létesül. A lakópark építési munkálatait 2021 márciusában kezdte meg a mélyépítési munkálatokkal a beruházó Indotek Group.

Az eredeti ütemterv mentén nyolc hónap alatt az építmény mára szerkezetkész és elérte a legmagasabb pontját, a 33,1 métert.

A Buda Bright Lakóparkot Kovács Zoltán vezető tervező vezetésével a KEK Card tervezte. A projekt megvalósításában az ARKkitehti Építész és Mérnökiroda Kft. műszaki ellenőri cég segíti az Indotek Group munkáját. A lakóprojekt megvalósításában továbbá a Bohn Mélyépítő Kft., a Fülöp Szerkezetépítő Kft., a Boros és Fiai Kft. és a Gálik Energetika Kft. is közreműködött.

Fotók: Vadnai Szabolcs 

317 lakás, 3 üzlet és egy iroda

Az elsősorban iroda- és kereskedelmi ingatlanok üzemeltetésével, illetve befektetések kezelésével foglalkozó ingatlanpiaci társaság így fő tevékenységét a saját fejlesztésű lakóparkprojektjei révén a lakossági ingatlanpiacra is kiterjesztette. A több mint 2,1 millió négyzetméter beépített és bérbe adható ingatlanterülettel rendelkező Indotek Group ugyanis a lakóparkprojektekben rejlő jelentős potenciál révén tovább kamatoztathatja, illetve hasznosíthatja ingatlanpiaci tapasztalatát.

A több mint 9 ezer négyzetméteres telken elhelyezkedő Buda Bright Lakópark összesen 3 lépcsőházi magból áll, amely két különálló tömbben helyezkedik el. Az A és B lépcsőházat közös, míg a C lépcsőházat egy különálló tömbben alakították ki, a két épülettömb pedig egy kétszintes mélygarázson keresztül kapcsolódik egymáshoz.

Látványtervek: Indotek Group 

A 3 lépcsőházban összesen 317, BB energetikai besorolású, klimatizált, hőszivattyús fűtési rendszerrel ellátott, és ezáltal alacsony üzemeltetési költséggel rendelkező lakás, 3 üzlet és egy iroda létesül.

A lakóparkban létesülő, átlagosan 45 négyzetméteres, panorámás, változatos alaprajzú és eltérő adottságokkal rendelkező lakások családok számára is ideálisak. A Buda Bright ugyanis amellett, hogy nyugodt, csendes környezetben helyezkedik el, saját zöldövezettel rendelkezik, a lakóegységtől a Duna-part is mindössze néhány percre helyezkedik el.

A szerkezetépítési időszakban körülbelül 90 fő dolgozott naponta az építkezésen

Az épület jó lokációja mellett a lakások panorámával is rendelkeznek, így a lakópark 9. emeletének teraszáról kilátás nyílik a budai hegyekre és a Gellért hegyre is. Mindezeken túl a Pünkösdfürdő utca 42-46. szám alatt fekvő lakópark infrastrukturális ellátottsága is kiváló, hiszen a közelben oktatási intézmények és bevásárlási lehetőségek egyaránt rendelkezésre állnak.

„Fejlesztőként az Indotek Group különös gondossággal és stratégiával választotta ki a Buda Bright Lakópark területét annak érdekében, hogy a megálmodott tervek mentén megvalósítsa Budapest egyik meghatározó lakóingatlanprojektjét. A mára szerkezetkész és a legmagasabb pontját elérő Buda Bright bokrétaünnepe ezáltal a cégcsoportunk számára is egy jelentős mérföldkő, hiszen a szerkezet az ütemtervek mentén, határidőre elkészült. Társaságunk egyértelmű célja az, hogy a jövendőbeli lakók megfelelő minőségben és műszaki tartalommal vehessék birtokba lakásaikat, várhatóan 2023 utolsó negyedévében” – mondta Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Az építkezésen a szerkezetépítési időszakban körülbelül 90 fő dolgozott naponta, a befejező munkálatokat – vakolást, nyílászáró szerelést, tetőszigetelést, festést, burkolást stb. – pedig várhatóan körülbelül 150-170 fő végzi majd a következő időszakban.

Galéria

Mi épül?Indotek GroupBudapestlakóparkKEK CardARKkitehti Építész és Mérnökiroda Kft. Bohn Mélyépítő Kft.Fülöp Szerkezetépítő Kft.Boros és Fiai Kft.Gálik Energetika Kft. bokrétaünnep

Hírlevél

Hirdetés