2024.04.25, Csütörtök
Elkezdődött a csaknem egymilliárd forintos óvodafejlesztés Eleken
Fotók: Szelezsán György/Facebook

Elkezdődött a csaknem egymilliárd forintos óvodafejlesztés Eleken

MTI, Szelezsán György/Facebook

2022.10.26. 11:25 - Kalácska-Nagy Nóra

A Futizo Kft. által vállalt kivitelezési munkálatokat követően két telephelyen teljesen új környezetben folytatódik 150 óvodás korú nevelése.

Hirdetés

Elkezdődött az óvodafejlesztés Eleken, amelyre a Békés megyei településen 912 millió forintot fordítanak – tájékoztatott Szelezsán György polgármester. A kivitelezést a gyulai Futizo Kft. végzi el.

A város vezetője elmondta, a 4500 lelkes város történelmének legnagyobb fejlesztése kezdődött el. Eredetileg az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) 550 millió forintot nyertek el a célra, ám a költségek ugrásszerű növekedése miatt többlettámogatásra volt szükség. Mintegy 130 millió forintot hazai forrásból teremtettek elő, a többit uniós többlettámogatásként kapták meg.

Fotók: Szelezsán György/Facebook

A három telephelyen működő óvodából kettőt újítanak fel 

Az épülő városi óvoda ünnepélyes alapkő és időkapszula elhelyezésére október 21-én került sor a polgármester Facebook bejegyzése szerint.

Az ünnepségen elhangzott: a város óvodájának telephelyei az utóbbi évtizedekben amortizálódtak, rendkívül rossz állapotba kerültek. A hatályos jogszabályoknak egyik telephely sem felel meg, nincs sport és fejlesztőszoba. Energetikai szempontból a fenntartásuk hatalmas összegeket emészt fel.

A jelenleg három telephelyen működő óvodából kettőt újítanak fel komplex módon, energetikailag is, és összesen 150 hely jön létre. Az összegből parkolókat is alakítanak ki és a pedagógusi munkához eszközöket, játékokat is beszereznek

 - jegyezte meg a polgármester.

A munkálatok befejezésére egy év áll rendelkezésre, de jövő ősszel már szeretnék a felújított épületekben indítani a tanévet - mondta Szelezsán György.

A Békés Megyei Önkormányzat továbbá közölte, Békés megyében TOP forrásból, 10,5 milliárd forint értékben 94 bölcsőde- és óvodafejlesztés valósult vagy valósul meg.

Mi épül?FUTIZO Kft.Elekóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés