2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Így fejlődik a XIV. kerület - egy 20 éve félbehagyott építkezés helyére épül 106 lakásos társasház
Videó: Épkar Zrt.

Így fejlődik a XIV. kerület - egy 20 éve félbehagyott építkezés helyére épül 106 lakásos társasház

magyarepitok.hu

2022.10.30. 15:08 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt generálkivitelezése az Épkar Zrt. munkájával valósul meg.

Ütemterv szerint halad az Épkar Zrt. generálkivitelezésével a 106 lakásos Corner House társasház Budapesten – informálta lapunkat Vadlicsek Viktor, az Épkar Zrt. építésvezetője.

A magánberuházás a 14. kerületi Egressy út 112-es szám alatt található. A 2650 négyzetméteres területen 9 szintes épület valósul meg nettó 6 milliárd forintból (2 szint mélygarázs, földszínt + 6 emelet).

 

 

A munkálatok 2022. június elején vették kezdetét a résfal újrahorgonyzásával. A kivitelezés során a mélyalapozástól kezdve a szerkezetépítésen át, a szakipari munkán keresztül megjelent az építőipari szakmák teljes tárháza.

„A résfal újrahorgonyzása mellett elkészült a mélyalapozás és a víztelenítő rendszer, a következő fázisban pedig a felszerkezet kivitelezése valósul meg. Az építkezés során külön hangsúlyt fektetünk a létesítmény energia hatékonyságára és a rezsi költségek minimalizálására is.” – nyilatkozta Vadlicsek Viktor építésvezető.

 

A társasház a tervek szerint 2024-re elkészül

Az építési területen 20 éve egy félbehagyott építkezés munkagödre állt. A megvalósuló épület ennek eltakarására, valamint a környék és a lakáskultúra fejlesztésére is szolgál.

„A területen egy 13 éves résfallal kellett dolgoznunk, ahol a réshorgonyok szavatossági ideje 2 év, azonban már ezek is 13 éves voltak. A résfal újrahorgonyzását kiemelt figyelemmel kellett elvégezni a környező csatlakozó épületek állapotát szem előtt tartva” – avatott be minket a részletekbe a szakember.

„A terület egy eléggé frekventált helyen helyezkedik el, ahol az organizáció egy kivételes figyelmet igénylő feladat” – tette hozzá.

A projekt várható befejezése 2024. decembere.

Mi épül?Épkar Zrt.Corner HousetársasházakBudapest

Hírlevél

Hirdetés