2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A korszerűbb iskola mellé új tornacsarnokot is kaptak a vésztői diákok
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A korszerűbb iskola mellé új tornacsarnokot is kaptak a vésztői diákok

MTI

2022.12.20. 08:19 - Bíró Beáta

A három részre osztható csarnokban egyszerre több tornaóra is tartható.

Hirdetés

Befejeződött a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rekonstrukciója a Békés megyei Vésztőn. Emellett új tornacsarnok is épült mintegy 1,7 milliárd forintból. A beruházás 2021 áprilisában kezdődött, az iskolaépületet már idén szeptemberben befejezte a kivitelező Tömb 2002 Kft. és a Futizo Kft. A tornacsarnokot a Vektor Építőipari Vállalkozási Kft. építette.

 

A tankerület az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretből 3,4 milliárd forintot nyert el, amelyből Vésztő mellett Sarkadon és Dévaványán is megújultak az intézmények. Ezer gyermek oktatási környezete vált komfortosabbá.

A csaknem hétezer lakosú Vésztőn felújították a több mint kétezer négyzetméter hasznos alapterületű iskolaépületet, a tantermeket, és bővítették is mintegy négyezer négyzetméterrel. Új könyvtárat, 142 fő részére alkalmas ebédlőt, egy tánctermet, két új szaktantermet és fejlesztőszobát, továbbá iskolapszichológusi irodát alakítottak ki. Az udvaron közösségi teret hoztak létre és akadálymentesítés is történt.

 

Többféle sportág meccseit is megrendezhetik a csarnokban

Emellett megépült egy több mint kétezer négyzetméteres, úgynevezett C típusú tornacsarnok két szertárral, hat gyermek- és három tanári öltözővel, vizesblokkokkal, valamint orvosi szobával. A csarnok elektromos függönnyel három részre osztható, így egyszerre akár három osztály testnevelésórája is megtartható. A komplexum alkalmas kosár-, kézi- és röplabdameccs lebonyolítására is.

Az átadón Karakas Anikó polgármester elmondta: régi vágya teljesült a városnak. Hozzátette, a program célja a hátránykompenzáció, a gyerekek közötti szociális különbségek csökkentése is. A beruházás lehetőséget teremt a sport és a mindennapos testnevelés gyakorlására is, amely a 21. század közoktatásának nagyon fontos része.

Mi épül?Tömb 2002FUTIZO Kft.Vektor Építőipari Vállalkozási Kft.iskolafelújításoktatási beruházássportcsarnokVésztő

Hírlevél

Hirdetés