2024.03.28, Csütörtök
Korszerű oktatási központ jöhet létre a Gellért-hegyen, keresik a bontás kivitelezőjét
Látványterv: napur.hu

Korszerű oktatási központ jöhet létre a Gellért-hegyen, keresik a bontás kivitelezőjét

magyarepitok.hu

2022.12.12. 15:10 - Kalácska-Nagy Nóra

Az MCC célja a történelmileg terhelt és műszakilag rendkívül rossz állapotú épületek helyett új, de magyar építészeti szimbólumokra épülő oktatási épületegyüttes építése, illetve jóval nagyobb, nyitott zöld felület létrehozása.

Hirdetés

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) újabb közbeszerzési felhívást tett közzé a Budapest I. kerületében található, Somlói úti épületeinek bontási munkálataira. A mostani Somlói úti épületegyüttes ugyanis történelmileg komolyan terhelt (a munkásőrség főhadiszállásaként szolgált), műszakilag rendkívül rossz állapotú (nem megoldott a hő- és vízszigetelése) és alkalmatlan az MCC tehetséggondozó programjának megvalósításához. 

Az MCC korábbi felhívását visszavonva új technikai tartalommal írta ki pályázatát. Ahogyan korábbi cikkünkben megírtuk, az új Somlói úti központot a NAPUR Építész Iroda tervezte.

A Somlói út, a Szent Sebestyén köz, valamint az Alsóhegy utcák által határolt területen található épületek (egykori Balassi Intézet - még korábban a munkásőr parancsnokság - épülete, a kollégium épülete és kapcsolódó valamennyi melléképület, -építmény) helyén a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány célja

az ingatlanon lévő közel 45 éves, külső és belső megjelenésében egyaránt idejétmúlt épületek helyett új és korszerű külsővel rendelkező, de magyar építészeti szimbólumokra épülő oktatási épületegyüttes építése, illetve jóval nagyobb, mindenki számára nyitott zöld park létrehozása.

Elvégzik az ingatlanra nyíló üreg tömedékelését és a régi épületegyüttes bontását a szükséges tereprendezési munkákkal, valamint a később épülő épületek megvalósításához szükséges munkatér határolást.

Mi épül?MCCBudapestoktatási beruházásNapurGellért-hegy

Hírlevél

Hirdetés