2024.03.28, Csütörtök
Rendőrségi épületet valósított meg a LATEREX Sárbogárdon

Rendőrségi épületet valósított meg a LATEREX Sárbogárdon

magyarepitok.hu

2023.02.14. 15:41 - Hegedűs Gergely

A háromszintes rendőrkapitányság közel 100 dolgozót képes befogadni, a kialakításánál a környezettudatosság is a szempontok között szerepelt.

Hirdetés

Elkészült az új rendőrkapitánysági épület a Fejér vármegyei Sárbogárdon, az átadására is sor került. Az állami beruházást a LATEREX Építő Zrt. kivitelezte.

A korábbi sajtóhírek szerint az új rendőrkapitányság megépítése ezért volt fontos, mert a korábbi épület, az egykori főszolgabírói hivatal régóta nem volt alkalmas a rendőri munka teljes körű segítésére sem a méretét, sem a korszerűségét tekintve. A megoldásra az önkormányzatnak nem volt anyagi lehetősége, a területet azonban ingyenesen biztosította az állami beruházáshoz.


Ugyanazok a funkciók, modernebb kivitelben

A kivitelezés főbb mozzanatairól lapunkat a LATEREX Építő Zrt. építésvezetője tájékoztatta. Csikós Andor elmondta, a projekt egyrészt a területet jellemző magas talajvíz, másrészt a speciális rendőrségi funkciók és helyiségek miatt hozott érdekes kihívásokat.

„Többek között az előállító helyiség, a titkos ügyiratkezelés, a fegyverszoba, a felismertető, a távmeghallgató és a gyerek meghallgató mind-mind külön odafigyelést igényelt” – árulta el. „Az ezekre vonatkozó előírások ugyanis lényegesen eltérnek a magasépítésben megszokott helyiségekétől.”

Hozzátette, hogy a létszám bővülése miatt létrehozott új épület funkciói megegyeznek a régi épületével, de egy modernebb kivitelben állnak rendelkezésre.

A 2021 júniusában elrajtolt projektben háromszintes épületet alakítottak egy 4200 négyzetméter nagyságú telken. A kapitányság megközelítőleg 100 dolgozót képes befogadni, közel 2200 négyzetméternyi alapterülettel.

Az épület földszintjén irodahelyiségek és a két előállító, az első emeleten szintén irodai terek, valamint egy nagy tárgyalóhelyiség kapott helyet. A második emelet a gépészeti helyiséggel, illetve a rekreációt szolgáló konditeremmel és öltözőkkel támogatja a rendőrök munkáját.


Napelemek és hőszivattyú a fenntarthatóbb működés érdekében

Csikós Andor arra is kitért, hogy mindezeken túl az ügyfelek részére 10, az ott dolgozók számára 38 parkoló épült, utóbbiból tíz fedett. „Az új rendőrkapitányság rendelkezik elektromos autó töltővel is, illetve az automata öntözőrendszer is hozzájárul a költséghatékonyabb üzemeltetéshez” – tette hozzá.

Az épület kialakításánál a környezettudatosság is a szempontok között szerepelt, ezért geotermikus víz- és hőszivattyúval, valamint napelemes kiserőművel látták el, a tetején pedig napelemeket helyeztek el.

 

Galéria

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.Sárbogárdrendőrség

Hírlevél

Hirdetés