2024.03.19, Kedd
Új hotel épült az M5-ös autópálya mellett Pest vármegyében

Új hotel épült az M5-ös autópálya mellett Pest vármegyében

magyarepitok.hu

2023.03.16. 11:16 - Hegedűs Gergely

A KÉSZ Csoport közreműködésével megépült négycsillagos szálloda célcsoportja a Budapestre érkező buszos turisták mellett a konferenciák és esküvők résztvevői lesznek.

Hirdetés

A Pest megyei Inárcson március 16-án átadták a KÉSZ Csoport cégeinek közreműködésével megépült Flow Hotelt.

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, az Inárcsi pihenő mellett létrejött négycsillagos hotel egy 4,5 milliárd forintos beruházásban valósult meg. 

Az épületben 88 szobát, egy éttermet, egy konferenciatermet, valamint wellnessrészleget és konditermet is kialakítottak. A hotel kétszáz ember számára nyújt szálláslehetőséget, konferenciaterme háromszáz fő befogadására alkalmas.


A konferenciák és esküvők fogadására is hangsúlyt fektetnek

A projekt generáltervezési munkálatain a KÉSZ Csoport stratégiai együttműködő partnere, a bim.GROUP dolgozott, akik a tervezés teljes spektrumát lefedték az építészei koncepció alkotástól a belsőépítészeti tervezésig. Rendkívüli végeredményt értek el például az íves homlokzat leképezésével, parametrikus tervezés általi optimalizálásával, gyártmánytervezésével - ezek az elkészült elemek hajlított, perforált „bronz” kompozit táblákból készültek. A bim.GROUP kollégái mellett a KÉSZ Csoport tagvállalata és partnere, a KÉSZ Metaltech Kft., valamint a dvb Kft. is kivette részét. Előbbi a homlokzatburkolat (660m2 perforált kompozit burkolat és 2500m2 PREFA Alu burkolat) egészének gyártásáért felelt, utóbbinak pedig a vasbetonszerkezet építés volt a feladata. Utóbbi munkákról ebben a cikkben számoltunk be részletesen

A hotel fő célcsoportját az átutazó vendégek, a Budapestre érkező buszos turisták alkotják majd, emellett konferenciák és esküvők fogadására szeretnénk a hangsúlyt fektetni. A hotel üzemeltetője a Biancoop Zrt. lesz, amely a szintén négycsillagos Gokart Hotelt is üzemelteti Kecskeméten. Biancoop Zrt. tulajdonában álló Flow Hotel és Konferenciaközpont építtetője Birizdó Imre és családja.

Az ünnepélyes átadáson a Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett. Gulyás Gergely rámutatott, az új szálloda adottságaival, szolgáltatásaival sok üzleti vállalkozás sikeréhez járulhat hozzá, hiszen a térségben az elmúlt időszakban komoly ipari fejlesztések történtek, és az új hoteltől a repülőtér és a főváros egyaránt jól megközelíthető. Emlékeztetett, az új uniós pénzügyi ciklusban Pest vármegye önálló régió, így jelentős gazdaságfejlesztési források állnak majd rendelkezésre.

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportInárcsM5-öshotel

Hírlevél

Hirdetés