2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Jó közlekedési kapcsolatokkal lett vonzóbb a miskolci ipari park
Fotó: investinmiskolc.hu

Jó közlekedési kapcsolatokkal lett vonzóbb a miskolci ipari park

MTI

2023.07.10. 08:34 - Bíró Beáta

A Miskolc Déli Technológiai Park kiválóan megközelíthető területén új összekötő út épült, valamint kiépítették az ivóvízellátást, szennyvízelvezetést.

Hirdetés

Tovább fejlesztette ipari parkjának infrastruktúráját a Miskolc Holding Zrt. annak érdekében, hogy a vármegyeszékhely továbbra is vonzó célpontja legyen a beruházásoknak - közölte a megyei jogú város önkormányzata az MTI-vel.  A korszerűsítésről lapunk már korábban is beszámolt.

A nettó 2,008 milliárd forint értékű projekt a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) "Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon" című pályázat keretében valósult meg, az Európai Unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A beruházás célja az volt, hogy egy megfelelő, befektetői igényekkel összhangban lévő alapinfrastruktúrával és jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott ipari parkot alakítsanak ki. A pályázatban megvalósult a 304-es úttól délre eső, 120 hektáros területen az ivóvízellátás és szennyvízelvezetés kiépítése, továbbá kialakítottak egy 40-50 hektáros terület csapadékvíz elvezetésére alkalmas átemelő, tározó is. Emellett megtörtént a Hejő-malomárok mederrendezése, és elkészült egy új, kétsávos körforgalommal és közvilágítással ellátott összekötő út.

A Miskolc Holding Zrt. tulajdonában lévő 93,5 hektáros Miskolc Déli Ipari Park (mai nevén Miskolc Déli Technológiai Park) egy kiválóan megközelíthető iparterület, mely az M30-as autópálya bekötőútja és a Budapest-Miskolc vasúti fővonal mellett található. 2009-ben nyerte el az ipari park címet, ezt követően pedig több ütemben valósított meg fejlesztéseket Miskolc önkormányzata és a társaság konzorciumban. Később a Miskolc Holding Zrt. - mint az ipari park üzemeltetője - önállóan is fejlesztett, összesen mintegy 3,5 milliárd forint értékben.

Az investinmiskolc.hu alapján a Miskolc Déli Technológiai Parkba 19 vállalkozás települt be eddig, melyek többek között nyomdaipari perifériák gyártásával, lakó és nem lakó épületek építésével, gőzellátással  és acélszerkezet gyártással foglalkoznak.

A nyilvános cégadatok szerint a Miskolc Holding Zrt. 2022-ben 2492, egy évvel korábban pedig 2648 munkavállalót foglalkoztatott. A vállalat tavalyi nettó árbevétele 19 milliárd 949 millió 845 ezer forint, az azt megelőző évben 20 milliárd 674 millió 236 ezer forint volt. 

Mi épül?MiskolcMiskolc Holding Zrt.ipari parkinfrastrukturális fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés