2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Kizöldül Szekszárd belvárosa, másfél hektár éled újjá
Látványtervek: szekszard.hu/hu/zold-varos

Kizöldül Szekszárd belvárosa, másfél hektár éled újjá

MTI

2023.07.04. 15:17 - Bíró Beáta

Mintegy másfél hektárnyi területen új burkolatot építenek, utcabútorokat, játékelemeket, növényzetet telepítenek.

Hirdetés

Aláírták a szekszárdi belváros megújítását célzó, Zöld város kialakítása elnevezésű projekt kivitelezői szerződését kedden - közölte honlapján a város önkormányzata. A kivitelezésre a közbeszerzésen nyertes HGT Invest Kft.-nek négy hónap áll rendelkezésre. 

A megállapodást Gyurkovics János alpolgármester és Hámori Szabolcs, a HGT Invest Kft. tulajdonos ügyvezetője látták el kézjegyükkel. Az alpolgármester hangsúlyozta, a kivitelezési idő rövidsége miatt különösen fontos, hogy összefogással, a lehető legkisebb zökkenők mellett valósuljon meg a belváros felújítása.

Hámori Szabolcs kiemelte, hogy neki személyesen és a HGT Invest Kft. valamennyi dolgozójának, valamint alvállalkozóinak is presztizskérdés a program sikeres megvalósítása, ezért mindent el fognak követni, hogy az elvárt minőségben és határidőre elkészüljenek.

Két hektárnyi burkolatot kell felbontani és 1,5 hektárnyit újra letenni, valamint számos utcabútort, játékelemeket és növényzetet kell telepíteni a következő hónapokban. A cég felkészült a munkára. Július 10-én elkezdődik a munkaterületek átadása, július 17-én pedig már várhatóan dolgozhatnak a területen.

A projekt részeként a belvárosban másfél hektárnyi területen új burkolatot építenek, utcabútorokat, játékelemeket, növényzetet telepítenek.

 

Látványtervek: szekszard.hu/hu/zold-varos

 

A Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljesen megújulnak, a Liszt és a Luther tér közötti sétányon, valamint a Babits Mihály Kulturális Központ előtti téren szintén burkolatot cserélnek és növelik a zöldfelületet. Felújítások lesznek a Kölcsey és a Wosinsky lakótelepen is.

 

 

A projektre a tolnai megyeszékhely 2017-ben nyert el 1,277 milliárd forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból. A városháza közlése szerint a kivitelezői szerződés értéke 872 millió forint.

Mi épül?HGT Invest Kft.Szekszárdvárosfejlesztészöldterületekzöld város

Hírlevél

Hirdetés