2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Kreatív dizájn és szellemiség – megnyílt az Andrássy út új luxusszállodája
Fotók: W Hotel

Kreatív dizájn és szellemiség – megnyílt az Andrássy út új luxusszállodája

magyarepitok.hu

2023.07.13. 11:10 - Bíró Beáta

Az egykori Balettintézet épületében ötcsillagos hotelt alakítottak ki. A W Budapest Hotel Magyarország történelmi fővárosának merész kettősségét képviseli.

Hirdetés

Budapest legfényűzőbb bevásárlóutcáján megnyitotta kapuit az ötcsillagos W Budapest Hotel. A 151 stílusos szobával és lakosztállyal kialakított W Budapest háromféle innovatív gasztronómia koncepcióval várja vendégeit. A luxushotel a város forradalmi szívdobogását indítja be, kreatív dizájnnal és a kozmopolita fővárosból merített társasági szellemiséggel – áll a Marriott Bonvoy portfóliójába tartozó W Hotel közleményében, amely azt is megemlíti, hogy a W Budapest a márka debütálása Magyarországon.

A korábbi Balettintézetnek otthont adó, közel 20 évig üresen álló Drechsler-palota teljes renováláson esett át az elmúlt években. A palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között francia reneszánsz és neogótikus stílusban épült, melyet a projekt generálkivitelezője, műemléki felújításának- és belsőépítészeti kiviteli terveinek felelőse, a DVM group szakértői szemmel modernizált.

A cégcsoport korábban olyan hasonló nagyságrendű, nemzetközileg is díjazott műemléki felújításokat végzett, mint az Eiffel Palace, a Váci 1, az Ybl Villa, vagy az Amerikai Nagykövetség.

A rekonstrukció az összesen 16 ezer négyzetméteres alapterületű ingatlan minden helyiségét érintette. Többek között

  • műemléki helyreállítást kap az alapépület, valamint a belső terek is;
  • gépészeti és elektromos modernizáció valósul meg;
  • a tetőtér is a W Hotel integráns része lesz egy átalakítás után.

 

Fotó: W Hotel

 

Merész, izgalmas és helyi ihletésű design

A Drechsler-palota újragondolása során annak gazdag kultúrtörténetéből és sokrétű identitásából merítettek ihletet. Az egykor kávéház, közösségi központ és a Magyar Állami Balettintézet épülete szellemiségéből lenyűgöző dizájn-narratívákat alkottak.

A palota története mellett - az újonnan felhelyezett díszítő elemek révén - a szálloda „második réteg” dizájntörténettel is rendelkezik, amely játékosan egymás mellé helyezi a város két oldalát, Budát és Pestet. A lágy rétegezéstől a fémes rácsozásig - a perspektíva és az izgalom megteremtése érdekében a szálloda nyilvános helyiségeiben és vendégszobáiban a tervezés során olyan tereket hoztak létre, amelyek mindig újabb és újabb mélységeket tárnak fel az ott tartózkodók előtt.

Az összefonódó design narratívák jelen vannak a szálloda 151 jellegzetes vendégszobájában, köztük 45 lakosztályban. Az ötödik emelet egyedi fa-központú stílusa rokonságban áll a palota eredeti, helyreállított tetőtervével, míg a szálloda baletthez fűződő kapcsolatát tükrözi a teljesen fekete Extreme WOW lakosztály és a fehér WOW lakosztály, melyek a híres balettmű, a Hattyúk tava előtt tisztelegnek.

 

 

További ihletet adott a nagy francia reneszánsz városszerte felfedezhető építészeti esztétikája, amely lendületes modernizációhoz vezetett a zöld, korall és mélykék színpaletták, valamint a kortárs, Zsolnay ihletésű csempék, ólomüveg elemek és ékszerek ihlette lámpatestek révén.

A földszinten található a W Lounge, a szálloda társadalmi epicentruma, amely az üzleti megbeszélésektől és a könnyű ebédektől a késő esti mulatozásokig túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait.

Az új szálloda számos tárgyaló- és rendezvényteremmel is büszkélkedhet, köztük a nagyszabású ünnepségek lebonyolítására ideális Great Room nevű térrel, valamint az üzleti találkozók és meghitt összejövetelek számára létrehozott két stúdióteremmel, ahol érdekes programokkal várják az érdeklődőket augusztusban.

Mi épül?DVM groupBudapesthotelműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés