2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Történelmi léptékű fejlesztés indul Tokajban, lebontják a város főterén éktelenkedő áruházat is

Történelmi léptékű fejlesztés indul Tokajban, lebontják a város főterén éktelenkedő áruházat is

mti

2023.07.17. 11:36 - Hegedűs Gergely

Többek közt a város első fogadóépülete is megújul, fedett pavilon épül állandó rendezvényhelyszínként, új köntöst kap az írótábor.

Hirdetés

Történelmi léptékű fejlesztés veszi kezdetét az idén 950 éves Tokajban, több ezer négyzetméternyi ingatlan újul meg - tájékoztatta az MTI-t a város önkormányzata hétfőn.    

A tájékoztatás szerint a rekonstrukciónak köszönhetően eltűnik a város főterén "éktelenkedő" áruház épülete, valamint a főutca huszonöt éve lerakott járdái és útburkolatai nyolcszáz méter hosszan megújulnak, új andezit burkolatot kapnak. Emellett megszépül a Városháza főhomlokzata és a Járási Hivatal főutcai palotahomlokzata is.   

A felújítás érinti az Aranysas fogadót is, mely a város első fogadóépülete volt és melynek udvarán a közelmúltban többszáz éves leleteket találtak. Megújul a fogadóhoz tartozó kültéri rendezvényparkként működő rész és az áruház mögötti tér, ahol a felépülő fedett pavilon városi rendezvények és művészeti előadások egyik állandó helyszíneként szolgál majd - írták.   


Egész évben nyitva tartó vendégházzá válik az írótábor

A közlemény szerint a Tokaji Írótábor helyszíne is új köntöst és funkciókat kap: az irodalmi találkozó székhelyeként szolgáló épület egykori lakószárnyában az írótábor apartmanokat alakít ki, így egész évben nyitva tartó vendégházat működtethet majd, emellett a mintegy 2600 négyzetméteres ZÁKÓ Ház (Degenfeld palota) épületét is felújítják.   

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője néhány hete jelentette be a fejlesztéseket, amelyek célja, hogy a városban kialakuljon egy erős bor-, gasztro- és turisztikai termékkínálat. Szintn kimondott cél, hogy Tokaj az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, megélhetést és stabil munkát biztosítva ezzel a városban élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást az érkező vendégeknek.

Mi épül?Tokaj

Hírlevél

Hirdetés