2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új sportkomplexumot adtak át Keszthelyen

Új sportkomplexumot adtak át Keszthelyen

magyarepitok.hu

2023.07.26. 14:56 - Gyöngyösi Klaudia

A kivitelezés a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. munkájával valósult meg.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át július 19-én a Hotel Helikon mellett kialakított Helikon Teniszcentrumot Keszthelyen. A kivitelezés a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. munkájával jöhetett létre.

„Szeretettel üdvözlöm Önöket ezen az ünnepélyes alkalmon, mikor átadjuk a mögöttem lévő Helikon Teniszcentrumot, itt a Hotel Helikon közvetlen szomszédságában. Ez a multifunkcionális rekreációs park egy olyan létesítmény, amely a szálló vendégeinek, a térségbe érkező turistáknak, a családok számára, Keszthely városnak, illetve a régió lakosainak nyújt rekreációs, illetve sportlehetőségeket” – nyilatkozta ünnepi beszédében Csere András, a Hotel Helikon Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető beszédéből kiderült továbbá, hogy maga a létesítmény számos szolgáltatással, illetve infrastrukturális adottsággal szolgál. A hotel szomszédságában kialakított klubházban található:

  • egy 17 négyzetméteres öltözőrész,
  • szociális helyiségek,
  • játszótér,
  • rekortán futópálya,
  • egy multifunkcionális terem, mászófallal, interaktív játékokkal, valamint graffiti fallal,
  • mindezek mellett ez a helyiség akár moziteremként is funkcionálhat.

Itt kialakítottak egy kávézót is, kültéri és beltéri résszel egyaránt, ahol a sportolás előtt és után az ide érkező sportolók, turisták nyugodtan kikapcsolódhatnak.

 

A környezetvédelemre is figyeltek a kivitelezés során

A sportlétesítményben hat darab salakos teniszpálya készült, melyeket a vendégek reggel 6-tól 20 óráig használhatnak, azonban az egész épületben olyan világítást alakítottak ki, mely biztosítja, hogy akár éjszaka is lehet itt teniszezni.

„A klubépület egy megújuló energiát hasznosító hőszivattyúról kapja az energia ellátását. Ezzel törekedtünk arra, hogy megújuló energiákat használjunk fel, illetve a környezetünk védelméért is tegyünk valamit” – emelte ki az ügyvezető.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy az itt jelenlévő WHB képviselőinek megköszönjük azt, hogy Keszthely városának ezt a két létesítményt ilyen minőségben megépítették, és lehetőséget teremtettek arra, hogy ma már több mint 100 munkavállalónak munkahelyet biztosítsanak. Ez a teniszcentrum az egyik legújabb kincsünk Keszthelyen, büszkeséggel tölt el minket, hogy ezt a fantasztikus létesítményt megoszthatjuk Önökkel. Reméljük, hogy a Hotel Helikon, illetve maga a teniszcentrum nem csak egy egyszerű sportkomplexum lesz a térségben, hanem egy olyan hely, amely nem csak sportolásra, hanem egyéb társadalmi összejövetelre is teret ad majd az itt élő embereknek” – zárta gondolatait Csere András.

 

Nemzetközi versenyeknek is helyt adhat a létesítmény

„A turista élményekért kel útra, az élményeket pedig a turisztikai attrakciók értéke és minősége határozza meg. Ezt a Helikon Hotel is felismerte, amikor megvalósították ezt a multifunkcionális teniszcentrumot, amely sok ide látogató aktív szabadidő töltését is szolgálja. Ezzel a fejlesztéssel a turizmus egy új szegmensét veti meg ebben a városban” – mondta el Suhajda-Molnár Anikó vezérigazgató-helyettes.

A Helikon Teniszcentrum nemzetközi és profi versenyek megrendezésére is alkalmas, így felteszik Keszthelyt a nemzetközi sportturizmus térképére is.

„A teniszcentrum a vele szimbiózisban élő szállodával nem csak Keszthely, hanem az egész balatoni térség fényét emeli. Számunkra a turizmus lényege, hogy az ide érkezők igazi élményekkel, maradandó emlékekkel gazdagodjanak, és ismerjék meg hazánkat. Ezt a célt ilyen példaértékű minőségi fejlesztésekkel tudjuk elérni. De a turizmus és a fejlesztések nem csak a turistáknak jelentenek élményt, hiszen az új családbarát fejlesztések és attrakciók az itt élő helyi közösség boldogulását, életminőségét, sőt egész Magyarország közös jövőjét szolgálják. Hadd gratuláljak mindannyiuk munkájához” – avatott be minket a részletekbe Suhajda-Molnár Anikó.

 

Turisztikai szempontból is egy nagyon jelentős fejlesztés valósulhatott meg

Nagy Bálint államtitkár úr így nyilatkozott:

„Jól tudjuk azt, hogy maga a Helikon Hotel nem csak Keszthely, nem csak a térség, de az egész Balaton számára egy ikonikus épület. Azt is tudjuk, hogy sajnos az elmúlt hosszú években nem volt a város büszkesége. Amikor az új tulajdonos megkezdte a felújításokat, valóban olyan minőségben végezte ezeket a munkálatokat, ami azt gondolom, hogy példaértékű.”

„Elérkeztünk oda, hogy tavaly szeptemberben mind a keszthelyiek, mind a térség, mind pedig egész Magyarország turisztikai szempontjából egy nagyon jelentős fejlesztés tudott itt megvalósulni, ami azt gondolom, hogy a mai kor kihívásainak és a mai kor igényeinek messzemenőkig meg tud felelni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mintha megnézzük a számokat, hiszen tavaly szeptember óta közel 40 ezer vendégéjszaka volt a Helikon Hotelben, ami a térségnek egy nagyon jelentős érték. Továbbá az elmúlt néhány hónap alatt, amióta a hotel megnyitott, nagyszabású országos eseményeknek adhatott otthont” – emelte ki Nagy Bálint.

„Azt gondolom, hogy ez az eredmény nem tudott volna megvalósulni akkor, hogyha nincs a tulajdonos, a kormány és az önkormányzat részéről az a fajta együttműködés és hozzáállás, ami valóban a problémák megoldását és a közös célok megvalósítását helyezte a fókuszba” – tette hozzá az államtitkár.

Csepreghy Nándor építési és közlekedési miniszterhelyettes köszöntötte a megjelenteket Lázár János nevében is, majd elmondta: a vidékfejlesztés a kormány számára kiemelt terület. Az elmúlt 12-13 évben léptéket váltottak, és több esetben is évtizedes lemaradást sikerrel hoztak be, nem csak a fővárosban gondolkodva, hiszen 2010 óta 28 ezer milliárd forintot fordítottak vidékfejlesztésre. A miniszterhelyettes úgy fogalmazott: ma már nem jelent hátrányt vidéken élni.

Az eseményen részt vett:

  • Építési és közlekedési miniszter úr képviseletében Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára,
  • Nagy Bálint országgyűlési képviselő, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára,
  • Vozár Péterné, Keszthely város alpolgármestere,
  • Suhajda-Molnár Anikó, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese,
  • Paár Attila, a WHB Group tulajdonos-ügyvezető igazgatója,
  • Csere András, a Hotel Helikon Kft. ügyvezetője.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Helikon TeniszcentrumKeszthelysportberuházásoksportpálya

Hírlevél

Hirdetés