2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Multifunkciós kézilabdacsarnokkal erősített Makó
Fotó: Lázár János/Facebook

Multifunkciós kézilabdacsarnokkal erősített Makó

mti

2023.08.31. 14:03 - Szabó Ákos

A Galéria Invest kivitelezésében felépített épületet Szabó „Sonka” Lászlóról, a város sikeres sportolójáról nevezték el.

Hirdetés

Elkészült az új kézilabdacsarnok Makón, a Szabó "Sonka" László egykori válogatott játékos nevét viselő létesítményt augusztus 31-én adták át. A csarnok alapterülete 1728 négyzetméter. A küzdőtér 23x44 méteres, melyhez 150 ülőhelyes nézőtér és földszintes kiszolgáló blokk - 117 négyzetméteres öltöző és 93 négyzetméteres vizesblokk - kapcsolódik. A beruházás kivitelezője a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. volt.

 

Szabadidősport és tornaórák helyszínéül is szolgál majd az új központ

Mint az eseményen elhangzott, a Magyar Kézilabda Szövetség és az állam támogatásával felépített csarnok mérföldkő a városban megvalósult sportfejlesztések sorában:

nemcsak egy sportkomplexum, mely a város kézilabdacsapatainak szolgálhat otthonul, hanem lehetőséget biztosít a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába járó gyerekeknek és a város más lakóinak is a mozgásra.

Lázár János építési és közlekedési miniszter felszólalásában elmondta: az elmúlt tíz évben Magyarországon hatvan tanuszoda és csaknem száz tornaterem, tornacsarnok épült annak érdekében, hogy a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételei rendelkezésre álljanak.

A kézilabdacsarnok névadója, Szabó "Sonka" László 1955. szeptember 21-én született Makón. A Szegedi Volán és Tisza Volán világhírű beállósa volt, 211-szer szerepelt a válogatottba, ahol 374 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-ban Svájcban a világbajnokságon ezüstérmes csapatnak, valamint a moszkvai és a szöuli olimpián negyedik helyet elérő együttesnek. 62 évesen, 2017. november 21-én hunyt el.

Mi épül?MakóGaléria Invest Kft.sportcsarnoksportberuházásokmulticsarnok

Hírlevél

Hirdetés