2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új futballpálya és lelátó készült a Zánkán táborozó gyerekeknek
Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Új futballpálya és lelátó készült a Zánkán táborozó gyerekeknek

MTI; magyarepitok.hu

2023.08.03. 13:11 - Bíró Beáta

A most átadott sportlétesítmény futókörrel ellátott, 600 néző befogadására alkalmas.

Hirdetés

Újabb létesítményekkel bővült a zánkai Erzsébet-tábor a nagyszabású felújítás II. ütemében. A területen folyamatosan fejlesztik a gyermektábor sportlétesítményeit, játszótereit és szabadtéri programhelyszíneit fejlesztik, ugyanakkor az ezekhez kapcsolódó akadálymentesítést is kivitelezik.

Most futballpályával, futókörrel és több mint 600 fős lelátóval ellátott sportlétesítményt adtak át. A közbeszerzes.hu-n megjelent korábbi hirdetmény szerint a szerelt kivitelű lelátó építését a DVM Group Kft. végezte. A dokumentum szerint a társaság feladata volt

a korábbi stadion lelátó bontásának szakszerű, biztonságos és a hatályos jogszabályok előírásainak megfelelő lefolytatása, a terület környezetrendezése, valamint egy újonnan létesítendő lelátó helyének előkészítése, annak beszerzése, szállítása, telepítése.

Zánkán a tábori stadion mellett új sportpályákat és korszerű játszótereket is létesítettek, de kiépül még egy gokart- és KRESZ-pálya is.  

 

Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

 

Sportversenyekkel és szabadidős programokkal várják gyermekek ezreit

Az 1975-ben átadott zánkai gyermektábor Közép-Európa legnagyobb úttörőtáboraként jött létre: évente átlagosan 25 ezer, ebből a nyári szezonban 15 ezer gyerek táborozott itt. 2014 óta az Erzsébet-táborok égisze alatt a tanévben ottalvós osztálykirándulásokat szerveznek, a nyári szünidőben pedig rászoruló gyermekek ezreit fogadja a tábor ingyenes üdülésre, heti váltású turnusokban.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke az átadón elmondta: jelenleg a nyári táborok hetedik turnusa tart Zánkán, amelyben mintegy 180 kárpátaljai magyar gyermek is részt vesz.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszédében kiemelte:

a balatoni táborokban a gyermekeknek számos programot szerveznek, keddenként az országos sportszövetségekkel együttműködve sportnapot tartanak és minden turnusban vannak sportversenyek, köztük focitorna is. A hetedik turnus focibajnokságára 27 csapat nevezett 166 játékossal, a torna döntőjét pedig már a régi, leromlott állapotú stadion helyén kialakított praktikusabb és biztonságosabb sportlétesítményben tarthatják.

 

A további fejlesztésekben megújul a KRESZ-park is

A szervezők tájékoztatása szerint idén is folytatódik a legnagyobb befogadóképességű zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok nagyobb részben kormányzati és kisebb mértékben európai uniós támogatásból történő megújítása.

A közbeszerzes.hu hirdetménye szerint a területen a további fejlesztések valósulnak meg:

  • salakos teniszpályák (4) felújítása;
  • strandröplabda pályák (3) felújítása;
  • kosárlabda pályák (3)felújítása;
  • kézilabda pályák (4) felújítása;
  • az ügyességi akadálypálya és a Kresz-park felújítása;
  • a stadionhoz kapcsolódó sportlétesítmények (épület nélkül) felújítása;
  • a röplabda pálya felújítása.

Ezen feladatok kivitelezője a Közbeszerzési értesítő szerint a a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. 

Mi épül?ZánkaErzsébet-táborDVM groupStrabag

Hírlevél

Hirdetés