2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Új légimentő bázissal gazdagodott Miskolc
Fotók: Vajda János/MTI

Új légimentő bázissal gazdagodott Miskolc

MTI; magyarepitok.hu

2023.08.01. 15:43 - Bíró Beáta

Személyzeti épületet és gépkocsiparkolót is kialakítottak.

Hirdetés

Átadták az új légimentő bázist Miskolcon. A beruházás 700 millió forintos állami forrásból épült, a létesítmény kivitelezője a BORSOD KONSTRUKCIÓ Építőipari Kft. 

A kivitelező egy darab mentőhelikopter befogadására alkalmas, csaknem 300 négyzetméter alapterületű, acél pillérvázas szerkezetű fűthető hangárt és garázst, öt személy elhelyezésére alkalmas, 160 négyzetméter alapterületű blokkot, egy fedett-nyitott gépkocsiparkolót, négy zárt tárolót, valamint egy zárt szennyvíztárolót is kialakított. 

A miskolci bázis 22 éve üzemel. Alapvetően a környező megyék ellátásáért felel, de távolabbra is riasztható az adott mentési helyzet függvényében. 

 

Fotó: Vajda János/MTI

 

Az eseményen Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, az országban hét légimentő bázis működik (Budaörs, Miskolc, Debrecen, Szentes, Pécs, Sármellék, Balatonfüred), ahol kilenc mentőhelikopter teljesít szolgálatot. A teljesen új és korszerű miskolci állomás biztonságosabbá teszi a mentést, a helikopterek gyorsabban érhetnek a riasztás helyszínére, valamint kényelmesebbek a munkakörülmények.

Éves szinten országosan 3800 riasztást kapnak a légimentők, vagyis naponta átlagosan tíz esetben vonulnak ki helikopterrel a mentősök valamilyen balesethez vagy más riasztáshoz - ismertette az államtitkár.

 

 

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hangsúlyozta, az idén hetvenöt éves szervezet története összefonódik a légi mentéssel, ez a mentőegység különleges helyet foglal el a mentőszolgálatnál.

Az OMSZ 2020-ban adta át a Készenléti Rendőrségnek a légimentő társaság működtetését. Néhány hónapja a szekszárdi, most pedig a miskolci mentőbázis újulhatott meg.

Mi épül?Miskolclégimentő bázis

Hírlevél

Hirdetés