2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Lézertechnológiának is otthont ad majd a Győr agglomerációjában épülő alkatrészgyártó központ
Fotók: AGO-Steel (A fotók az építkezés és a gyártási folymamat korábbi állapotait ábrázolják.)

Lézertechnológiának is otthont ad majd a Győr agglomerációjában épülő alkatrészgyártó központ

magyarepitok.hu

2023.09.28. 15:51 - Szabó Ákos

Az MPC Steeltrade új kisbajcsi gyártócsarnoka az AGO-Steel munkájával készül el.

Hirdetés

Fontos ipari beruházás zajlik a Kisalföldön: Győrtől északra, de még a város vonzáskörzetében épít új ipari csarnokot az MPC Steeltrade Kft. megrendelésére az AGO-Steel Kft.

A győri kötődésű, magyar tulajdonú MPC modern eszközökkel állítja elő a fémlemez alkatrészeket: lézer- plazma és lángvágó technológiát is használnak és nagy precizitással dolgoznak. A most zajló építkezés ehhez a tevékenységhez hoz létre a magas sztenderdeknek megfelelő, új helyszínt. A gyártócsarnok acélszerkezeteinek gyártására és beszerelésére is az AGO-Steel szerződött, az elvállalt munkálatok java része már lezárult.

 

Fotók: AGO-Steel (A fotók az építkezés és a gyártási folymamat korábbi állapotait ábrázolják.)

 

Csarnok, acélszerkezetet, daru

Az építkezésről a dombóvári központú építőipari cég gazdasági vezetője, Schilli Tímea és Kovács István gyártási művezető segítségével tájékozódtunk. Mint rámutattak, a projektben egy 1200 négyzetméteres csarnokot adnak át, 30+10 méter x 33 méter széles kialakítással (a kiegészítő 10 méter oldalhajós kialakítást jelöl); a kiékelt kialakítású tetőgerendák csúcsmagassága pedig 9,422 méter.

A fő csarnokrészt úgy alakították ki, hogy daruzható legyen és a darupályákat hamarosan fel is szerelik 4,65 méter magasan.  

 

 

Közel 60 tonnányi acél

Ezt követően a szakemberek áttértek arra, hogy részletesen bemutassák a projektben az AGO-Steel főtevékenyégét, a fém- és acélszerkezet-gyártás és -szerelés terén végzett munkákat. Egyrészt megtudtuk: eddig már összesen

közel 60 tonnányi tömegű, 1224 négyzetméternyi felületű acélszerkezetet gyártottak le a projektben, ennek javarészét már be is szerelték.

 

 

Elkészült két darab, 20 méter fesztávú, 5 tonnás teherbírású, doboz szerkezetű darupálya EXC-3-as, illetve EN1090-2-es hegesztési besorolással is, ezek kiszállítása és beszerelése még folyamatban van. Az értelemszerűen szintén 5 tonnás teherbírású darukat is az AGO-Steel gyártja majd le.

 

Rutinszerű a pontosság

Végezetül Schilli Tímea a projekt tapasztalatait összefoglalva kifejtette: „a győri fejlesztésen zajló folyamatok már rutinszerűen beívódtak az AGO-Steelbe. Mindenki tudja a dolgát és a tapasztalatunk az, ha a tervezési folyamatoknál kellő előrelátással van lehetőségünk dolgozni, akkor a kivitelezés is terv szerint haladni fog, mint ahogy ebben a beruházásban is történik.”

 

 

Galéria

Mi épül?AGO-Steel Kft.GyőrMPC Steeltrade Kft.acélszerkezet gyártásüzemfejlesztésKisbajcs

Hírlevél

Hirdetés