2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Lézertechnológiával erősít az AGO-Steel – a legnagyobb beruházásokat tűzte ki célul a magyar cég gépparkja bővítésével
Adige LT 561-es gép (fotók: AGO-Steel)

Lézertechnológiával erősít az AGO-Steel – a legnagyobb beruházásokat tűzte ki célul a magyar cég gépparkja bővítésével

magyarepitok.hu

2023.06.30. 13:59 - Szabó Ákos

Folyamatosan fejleszt és piaci jelenlétét is jelentősen növelte, illetve még inkább növelni tervezi a dombóvári AGO-Steel. Már eddig is olyan óriásprojekten dolgoztak, mint az M3-as metró, vagy a zalaegerszegi Rheinmetall-gyár, de még nagyobbakra is pályáznak a legutóbbi gépparkbővítésüknek köszönhetően.

Hirdetés

A 2020-ban alakult AGO-Steel Kft. egy korábban is kollegiálist viszonyt ápoló csapatból vált olyan fém- és acélszerkezet-gyártó és -szerelő vállalkozássá, amely az elmúlt években számos országszerte kiemelten követett beruházáson vett részt. A rendkívül gyorsan fejlődő, immár összesen 180 fős cég az elmúlt hónapokban három modern lézervágó, illetve lézeres csővágó géppel bővítette már eddig is jelentős eszközparkját.

 

Nem ülnek a babérjaikon

A magyar vállalkozás fejlesztéséről, céljairól és hátteréről Agócs Miklós cégvezető adott lapunknak információkat. Mint megtudtuk a cég korábban már olyan projektek integráns része volt, mint a fővárosi M3-as metró belvárosi szakaszának felújítása (az állomások építkezésén itt a SWIETELSKY Építő Kft., az alagutak és vágányok felújításán pedig a Swietelsky Vasúttechnika Kft. volt a fővállalkozó), vagy a zalaegerszegi Rheinmetall haditechnológiai gyár építkezése (itt a ZÁÉV Zrt. és a KÉSZ Csoport megbízásából dolgozott az AGO-Steel).

Emellett számos jelenleg is zajló hasonló mértékű fejlesztésben vesznek részt, és az új gépekkel olyan kapacitásokat teremtettek, melyekkel még nagyobb beruházásokban is ott tudnak majd lenni

– hangsúlyozta Agócs Miklós.

 

Ezek a gépek erősítik az AGO-Steelt

 

A Bystronic 12 kW-os fiber fejjel, munka közben

Hozzátette: az AGO-Steel a cég dombóvári telephelyén most három mar megvásárolt gép beemelésével olyan kapacitást bocsájt a piac rendelkezésére, ami ilyen mennyiségben és formában Magyarországon egyedülálló.

  • Beszereztek egy olasz Adige LT 651-os csővágó gépet 2 kW-os Rofin lézerfejjel, automata, adagoló rendszerrel, mely Almacam szoftverrel 3D modell alapján végzi el a vágást, nagy precizitással.
  • Ezek közül az első egy svájci Bystronic lézeres vágógép, melynek asztalmérete 8x2,5 méter és 12 KW-os fiber fejjel van felszerelve. Sebessége 3100 mm/perc és 15 mm-es vastagságig kizárólag oxigénnel vág, 45 mm-es anyagvastagságig pedig különböző vágógázokat alkalmaz, amelyek kifejezetten gazdaságos működést tesznek lehetővé.
  • Mindemellett egy másik Bystronic eszközt is megvásároltak, egy lézeres csővágógépet a, egy lézeres csővágógépet a ByTube 6504 cső és sík lézer, 3 kW-os Co lézer forrással, cső adagolóval és készdarab kihordó szalaggal működik és 20mm szénacél-, 12mm rozsdamentes acél-, illetve 10mm alumínium-anyagvastagságot tud kezelni.

A gépek a dombóvári telephelyen három műszakban dolgozhatnak a nap 24 órájában: ehhez 12 főnyi új munkaerőt vett fel az AGO-Steel.

 

A Bytube 6504-es

Mint a cégvezetőtől megtudtuk, azért esett a választásuk erre a három eszközre, mert kifejezett megbízhatóak, valamint határozottan jó szervízháttérrel rendelkeznek Magyarországon. Szintén fontos tényező volt a döntésnél, hogy teljesen új kapacitást szereztek általuk és így nem kell a jövőben bérmunkában kiadni bizonyos elnyert feladatokat.

 

Mind mennyiségi, mind minőségi fejlesztés

 

Az Adige LT 651

A beruházássorozat mind minőségi, mind pedig mennnyiségi fejlesztést eredményez a cégnél, illetve sokkal kedvezményesebb árral tudnak majd szállítani – mutatott rá. „Szélesebb körben le tudjuk fedni a fémszerkezetgyártást és így megrendelőink még nagyobb biztonságban tudnak minket választani” – foglalta össze.

Kifejtette még:

„ezzel a technológiai fejlesztéssel reménykedünk, hogy a piacon még láthatóbbá válunk és így legnagyobb beruházásokban is részt tudunk venni: a kapacitásunk legalább 500 tonna/hóval nőtt.”

 

Látványosan felfelé ível a cég pályája

A beruházás jól illeszkedik a cég már eddig is látványosanan felfelé mutató növekedési trendjébe: a 2020-as, induló, mintegy 42 millió forintos árbevételüket 2021-ben már közel 270 milliósra növelték, 2022-ben pedig több mint 770 millió forintra nőtt a szám.

Agócs Miklós lapunknak elárulta: idén is háromszoros növekedéssel terveznek.

 

Az Adige LT 651

Az AGO-Steel számára így telephelye bővítése, vagy akár nagyobb helyszínre költözése is aktuálissá vált, amit még ebben az évben meg is szeretnének lépni.

„Eddig is megvolt a csapatunkban a szakértelem bármely munka elvállalására, de ezzel a gépesítési beruházással megmutattuk, hogy meghatározó piaci szereplői akarunk lenni a vasiparnak. Nem ismerek még egy gyártócéget, melynek két ekkora teljesítményű csőlézere van és két lézervágó asztallal rendelkezik: mi megpróbálunk a lehetetlenre is felkészülni”

 – mondta el.

Iparági hírekAGO-Steel Kft.acélszerkezet gyártásDombóvárM3-as metróüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés