2024.06.19, Szerda
Rendezvénytérrel és élményparkkal gazdagodott a cserkeszőlői kastély
Fotók: facebook.com/cserkekuria

Rendezvénytérrel és élményparkkal gazdagodott a cserkeszőlői kastély

MTI

2023.10.04. 08:45 - Bíró Beáta

A fejlesztés keretében a településen kialakították a Szinyei Merse-piknik túraútvonalat is.

Hirdetés

Lezárult a Cserkei piknik elnevezésű turisztikai fejlesztés a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A cél a település kulturális vonzerejének erősítése volt, valamint egy olyan újszerű turisztikai szolgáltatás létrehozása, amely akár önmagában, akár pedig más települési fejlesztésekhez illeszkedve minőségi élményt nyújt a településre látogatók számára.

 

 

A fejlesztés során

  • kialakították a Szinyei Merse-piknik túraútvonalat négy tematikus állomáshellyel.
  • A munkálatok során parkosítottak, információs táblákat helyeztek el pihenőhelyeket, parkolókat alakítottak ki.
  • Emellett kerékpártárolók és támaszok létesültek, valamint a megközelíthetőség könnyítése érdekében a közlekedési kapcsolatokat is átszervezték.

 

A túraútvonal mentén ajándékbolt is létesült. A projekt fő eleme a Kútház (más néven Forrásház) épülete, amely a település első, 1940-es években fúrt termálkútjának helyszínén áll, valamint a Szinyei Merse-kastély kertjében kialakított rendezvénytér és élménypark.

 

 

A projekt a cserkeszőlői önkormányzat által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 475 millió forint támogatásból valósult meg.

 

Mi épül?Cserkeszőlőturisztikai fejlesztésTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés