2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Új épületet kap a Váci Szakképzési Centrum
A VSZC Király Endre Technikum főépülete (vszc.hu)

Új épületet kap a Váci Szakképzési Centrum

mti

2024.02.23. 15:10 - Szabó Ákos

3500 négyzetméteres új tömböt építenek fel.

Hirdetés

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület - jelentették be pénteken a Pest vármegyei városban. Az új tömb a centrum Király Endre Technikum és Szakképző Iskola tagintézményéhez tartozó ingatlanon épül majd fel Vácon.

Az épületben helyet kapó új központi tanműhelyben a következő években a klasszikus iparágak mellett olyan új iparágak számára szükséges munkaerő képzésére is sor kerülhet, mint az elektromosautó-gyártás - emelte ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette:

a VSZC-nek eddig is nagy hagyományai voltak az autószerelők képzésében, de a létrejövő új tanműhely lehetőséget teremt arra, hogy csúcsintézménnyé váljon az alternatív hajtású járművek területén. Emellett olyan területek szakképzését is tudják majd magas színvonalon segíteni, mint a rendészet vagy a turizmus.

 

Országos fejlesztéssorozat részeként fejlődik Vác

Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára elmondta: 2024-es év a szakképzés infrastrukturális fejlesztési éve lesz, 32 intézmény 34 telephelyen megújul, és ezek a megújulások 21. századi intézmény-, tanműhely- és eszközfejlesztéseket is jelentenek. Erről a fejlesztéssorozatról lapunkban itt számoltunk be először, a kapcsolódó székesfehérvári beruházások bejelentéséről pedig szintén nemrég írtunk.

A "Váci Szakképzési Centrum komplex fejlesztése" elnevezésű projekt 2023 és 2026 között valósul meg, ennek keretében nem csak új épületet adnak majd át, hanem a centrum iskolái modern informatikai eszközökkel is gazdagodnak.

Mi épül?Vácszakképzésúj iskolaépület

Hírlevél

Hirdetés