2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Az építőipari képzést is erősítették a pápai oktatási fejlesztéssel
A szakképzési centrum (fotó: papaimediacentrum.hu)

Az építőipari képzést is erősítették a pápai oktatási fejlesztéssel

mti, magyarepitok.hu

2023.11.16. 10:01 - Szabó Ákos

A város szakképzési központjában faipari fejlesztést adtak át.

Hirdetés

Faipari ágazati képzőközpontot alakítottak ki a Pápai Szakképzési Centrumban. A modern faipari gépekkel felszerelt központ 345 millió forint uniós forrásból valósult meg - áll az intézmény által kiadott közleményben. A közbeszerzési adatok szerint a feladaton a STYLUS Építő Zrt. dolgozott. Bővevbben kifejtik:

a projektben megújult a Pápai Szakképzési Centrum intézményeként működő Acsády iskola egyik 776 négyzetméteres épülete, melyben korábban is faipari képzés zajlott. Kicserélték a külső és belső nyílászárókat, szigetelték a padlót, a lábazatot és a homlokzatokat, az épület új burkolatokat kapott, megújultak a gépészeti rendszerek, modern faipari gépeket szereztek be.

 

A felnőttképzésre is koncentrálnak a jövőben

Évfolyamonként és szakmánként 8-12 tanulót képeznek az Acsády iskolában, lehetőség van hároméves asztalos és ötéves faipari technikus képzésre, valamint a kapcsolódó részszakmák képzésére is lesz lehetőség, mint asztalosipari szerelő és famegmunkáló. Az ágazati képzőközpont létrejöttével jelentősen emelkedhet a képzés színvonala.

A tervek szerint a képzőközpontban felnőttképzéssel is foglalkoznak majd, ennek során a másodszakmát választók, az átképzésben érintettek és a munkaerőpiacról kiszorult álláskeresők kapnak lehetőséget a tanulásra.

Mi épül?Pápaszakképzésfaiparoktatási beruházásSTYLUS Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés