2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A metró felett épül új pláza a fővárosban a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél
Látványtervek: Chain Bridge Ventures Kft.

A metró felett épül új pláza a fővárosban a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél

magyarepitok.hu

2024.01.09. 10:53 - Szabó Ákos

A 29 ezer négyzetméteres Centraléban nem csak üzleteket, hanem irodateret és hotelt is kialakítanak. A Puskás Ferenc Stadion metrómegállót is fejlesztik új mozgólépcsőkkel és új zöldterületet is átadnak majd.

Hirdetés

Fontos lépés a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztésében a Chain Bridge Ventures Kft. most bejelentett nagyberuházása. A cég a Bánáti + Hartvig építésziroda tervei alapján építteti fel a 29.000 m2-es Centralét, melyben üzletek, irodák, hotel, szolgáltatási terek és ételudvar is várja majd a látogatókat.

A többfunkciós épületkomplexum közvetlenül a stadion és a Papp László Sportaréna szomszédságában épül meg és a beruházó sajtóközleménye szerint a helybeliek, a környék irodáiban dolgozók, az átutazók, illetve a rendezvényekre látogatók kiszolgálására törekszik.

 

 

A létesítmény a XIV., X. és VIII. kerület középpontjában, a Hungária körúti irodafolyosó közepén, a Puskás Aréna szomszédságában található. A modern műszaki és energiatakarékos megoldásokat alkalmazó, könnyű acélszerkezetű épület a metró tetején helyezkedik majd el. A komplexum magas szintű BREEAM-tanúsítványt kíván elérni.

Egy nagyméretű zöldtetővel is kiegészül, amely több, mint 5000 négyzetméterével Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi zöldtetője lesz.

 

2026-ra várhatóan fel is épül

A földszinten közel 6000 m2-en várhatóan 40 üzlet és szolgáltatóhelyiség nyílik majd, köztük szupermarket, drogéria, gyógyszertár, bankok, telekommunikációs és szépségipari szolgáltatások, míg az első emeleten egy több mint 2000 m2-es ételudvar kap helyet. Ezt terasszal is ellátják: a nagy befogadóképességű, világos tér a környék sporteseményei előtti és utáni találkozóhelyként is szolgálhat majd.

 

 

Az épület legfelső szintjén, a Hungária körút felőli oldalon egy közel 5000 m2-es, háromemeletes, modern irodatorony, míg a Puskás Aréna felőli oldalon egy 170 szobás 4 csillagos szálloda kap helyet.

Az épület 100 gépjárműnek biztosít parkolóhelyet, de a komplexum a Papp László Sportaréna 1000 férőhelyes parkolójával is direkt összeköttetésben lesz. A létesítmény várhatóan 2026-ban készül el.

 

Már az építkezés előtt bérlőket találtak a komplexum 50 százalékára

„Felismertük azt a trendet, hogy az emberek állandóan mozgásban vannak, gyors, kényelmes megoldásokat keresnek, ezért a Centralét úgy terveztük, hogy az a városi életmódhoz igazodó kompakt közösségi tér legyen, egyben Zugló és környékének mindennapi kényelmi központja” – mutatott rá Beni Gagel, a Centrale projekt és a Chain Bridge Ventures Kft. üzleti partnere.

 

 

Hangsúlyozta: „A kihívásokkal teli gazdasági környezetben a piac és a potenciális bérlők, akikkel a projektről tárgyalunk, mindannyian megértették a Centrale erejét és jövőbeli lehetőségeit. Ez lehetővé tette számunkra, hogy közel 50%-os előbérletet érjünk el, még mielőtt az építési engedélyt megkaptuk volna. Ezzel kapcsolatban a közeljövőben további bejelentéseket fogunk tenni.”

 

A metrómegálló és a környék így fejlődik

A projekt fontos eleme a Puskás Ferenc Stadion metróállomásának fejlesztése új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel, amelyek közvetlenül az utcaszintre, a komplexum kereskedelmi terébe vezetnek.

A BKK-val való szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a forgalmi renddel kapcsolatos változások okozta kellemetlenségeket minimalizálják a beruházók. A közterületeket is felújítják, beleértve a Hungária körút felőli közforgalmú terület teljes felújítását és az Ifjúság útja felőli murvás parkolók, járdaszigetek 2500 m2-es zöld parkká alakítását. Emellett a Kerepesi utca mentén kerékpársávot is kialakítanak

- írják a tájékoztatóban.

 

Hosszú előkészítés eredményeként épülhet meg

„Már a Papp László Sportaréna átépítésének bejelentésekor tudtam, hogy előbb-utóbb a Puskás Aréna felújítására is sor kerül. A terület nagy potenciállal rendelkezik: a tömegközlekedési csomópont tetején lévő, használaton kívüli területekből értéket lehet kihozni, hiszen a közlekedési csomópontokra épülő komplexumok világszerte egyre népszerűbbek. Belevágtam az elképzelésem megvalósításába, de a projekt jogi és technikai jellege miatt ez egy hosszú és bonyolult folyamat volt, amely számos közigazgatási szervet érintett. A projekt végrehajtásához kitartásra és széles látókörre volt szükség. Szeretnék köszönetet mondani minden érintett félnek, nevezetesen az államnak, Zugló Önkormányzatának, a BKK szervezetének, a Fővárosi Önkormányzatnak, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának és még sokaknak” - mondta Michael Gagel, a Chain Bridge Ventures Kft. üzleti partnere.

Mi épül?BudapestZuglóCentralePuskás ArénaBánáti + Hartvig

Hírlevél

Hirdetés