2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Újabb klinikájának megújításával folytatja fejlesztéseit a Semmelweis Egyetem
Illusztráció - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb klinikájának megújításával folytatja fejlesztéseit a Semmelweis Egyetem

magyarepitok.hu

2024.01.11. 08:00 - Sándor Csilla

A fővárosi helyi védettségű épületben a betegellátás folyamatosságát az építkezés alatt is biztosítani kell.

Hirdetés

Folytatódik a Semmelweis Egyetem épületeinek felújítása, bővítése. Ezúttal Transzplantációs -és Sebészeti Klinika tervezéséről szóló pályázatot tett közzé az intézmény a TED-en.  A tender kiírója a különleges egészségügyi részleg építészeti, gépészeti és elektromos munkáinak megtervezéséhez, helyszíni bejárási lehetőséget biztosít.

A klinika megújuló épületében az onkológiai-, az aneszteziológiai és intenzív terápiás-, a diagnosztikai-, valamint a laborellátás mellett, működik majd egy exkluzív, VIP ellátási szint is.

A Semmelweis Egyetem egy új, negyedik műtőegység kialakítását is kérte, amely egy meglévő post-operativ helyiség helyére kerülne.

A fővárosi helyi védettségű épületben jelenleg is fogadnak betegeket, és az ellátás folyamatosságát az építkezés alatt is biztosítani kell.

 

Tovább javulnak a betegellátás körülményei

A Transzplantációs- és Sebészeti Klinika tervezési pályázatával tovább folytatódik a Semmelweis Egyetem épületeinek felújítása, átalakítása. Az elmúlt években az intézmény I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája kibővült a Bókay Arcrekonstrukciós Centrummal, a II. sz. Patológiai Intézethez pedig új innovációs központ készül. A Belgyógyászati és Hematológiai Klinika két épületét és korszerűsítették.

Mi épül?Semmelweis EgyetemkórházfejlesztésegészségügyVIII. kerülettervpályázat

Hírlevél

Hirdetés