2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Ismét megnyílik a vendégek előtt Badacsony híres műemléke - FOTÓK
Fotók: EBH Invest

Ismét megnyílik a vendégek előtt Badacsony híres műemléke - FOTÓK

magyarepitok.hu

2024.01.12. 08:08 - Szabó Ákos

A Callmeyer Ferenc tervezte Tátika étterem látványosan fest.

Hirdetés

Elkészült az északi Balaton-part 2011-ben műemlékként is elismert épülete, a badacsonytomaji Tátika étterem felújítása. A város kikötője közvetlen szomszédságában található kulturális emléket az EB Hungary Invest Kft. újította fel, a beruházás elkészültéről is a cég tájékoztatott egy Facebookon közzétett posztban. A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint az EBH Invest az épület rekonstrukciójára, az Everling Városépítő Kft. pedig a környezetének megújítására szerződött a BTTF Badacsony és térsége Turisztikai Fejlesztő Nzrt.-vel.

 

Fotók: EBH Invest

A Callmeyer Ferenc tervezte épület eredetileg közvetlen a vízparton állt, konzolja a víz fölött feküdt, azonban a rendszeres téli jegesedést nem bírta, így később feltöltötték az előtte található területet és ma itt terasz található. A Tátika az 1980-as években is kapott egy átépítést, szintén Callmeyer Ferenc tervei alapján.

 

Újra lesz vendéglő a Tátikában

Miközben az 1962-ben átadott műemlék mai állapotában is idézi egykori kinézetét, a felújításnak köszönhetően új funkciókkal is gazdagodott – derül ki a kivitelező Facebook-posztjából, majd hozzáteszik: a tervek szerint a megnyitást követően az alsó szintjén információs iroda, illetve a turisták fogadását, várakozását szolgáló közösségi tér jön létre, a felső szint pedig étteremként működik továbbra is.

 

 

A projektben többek között

  • gépészeti szerelési munkákat (hőszivattyús fűtési rendszer, víz- és szennyvízhálózat, fűtés);
  • valamint villamos erős- és gyengeáramú szerelési munkákat (biztonságtechnikai rendszer, számítástechnikai rendszer, villámhárító)
  • és felvonóépítést is végeztek összesen több mint ezer négyzetméteren.

Galéria

Mi épül?BadacsonyműemlékfelújításEBH INVESTEverling Városépítő Kft.turizmus

Hírlevél

Hirdetés