2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A Soltút nemcsak elkerülő út építésével, hanem a helyi sportcsarnok támogatásával is hozzátesz Soltvadkert életéhez 

A Soltút nemcsak elkerülő út építésével, hanem a helyi sportcsarnok támogatásával is hozzátesz Soltvadkert életéhez 

magyarepitok.hu

2024.02.29. 14:20 - Sándor Csilla

A magyar cég felajánlásával tovább folytatódhat a soltvadkerti sportcsarnok átfogó felújítása. 

Hirdetés

Elkészült a soltvadkerti sportcsarnok felújításának második üteme. Március 9-én már kézilabda, a következő napon pedig asztalitenisz-mérkőzéseket rendeznek a Bács-Kiskun vármegyei település sportlétesítményében.  

Adófelajánlásokból újítják fel a sportcsarnokot 

A város március 4-én visszakapja a sportcsarnokát, de épületen a munkálatok a harmadik ütemmel tovább folytatódnak majd. A modernizáció újabb szakaszának tervezett költsége 70 millió forint lesz – derült ki a polgármester tájékoztatásából. Ennek 70 százalékát a Soltvadkert határában elkerülő utat építő Soltút Kft. biztosítaná társaságiadó, azaz TAO-felajánlásként.   
 


Két forgalmas főút forgalmától mentesül Soltvadkert 

Az 1991-ben alapított útfejlesztésekkel és sportpályák építésével is foglalkozó solti székhelyű cég, 2022 tavaszán kezdte el a Soltvadkertet elkerülő útvonal kivitelezési munkálatait, - a beruházó NIF Zrt. jogutódjaként - az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából. Az új út mentesíti a települést a hatalmas átmenő forgalomtól. A kis-kunsági városon áthalad mind az 53-as, mind az 54-es főút, ami a városban keresztezi egymást.  
 


Öt körforgalom mellett kerékpáros aluljáró is segíti majd a közlekedőket 

A  Soltvadkert északi elkerülő szakaszán a tervek szerint 5 db körforgalmú csomópont, 1 db külön szintű vasúti keresztezés, 1 db 0,8 kilométer hosszú bekötőút és 1 db kerékpáros aluljáró épül. Továbbá mobil csoportos ellenőrző pontokat is kialakítanak.  
 

Fotó: Soltvadkert/facebook 


A város iskoláinak testnevelés óráit is a sportcsarnokban tartják 

A Soltút TAO-felajánlásával folytatódhat a város 1986-ban átadott sportcsarnokának felújítása. Az intézmény fontos szerepet tölt be a város életében. Az épületben nemcsak kézilabda meccseket, hanem birkózó, asztalitenisz, teremfoci bajnokságokat is rendeznek. Az 1703 négyzetméteres létesítmény a település közösségi rendezvényein kívül, a testnevelés óráknak is helyet biztosít.  

Térelválasztóval maximálják a helykihasználást 

Két pályázat forrásából oldották meg, ütemekre bontva a tetőszerkezet és a játéktér padozatának felújítását. Egy újabb pályázatból, amelyhez a soltvadkerti önkormányzat biztosít 30 százalékos önerőt, elektromos működtetésű árnyékolórendszert szerelnek majd az ablakokra. A sportcsarnok játékterébe térelválasztót építenek be, ami lehetővé teszi, hogy a sportpályát egyidejűleg három osztály is használhassa. 

Mi épül?SoltvadkertSoltút Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Építési és Közlekedési MinisztériumsportcsarnokTAO

Hírlevél

Hirdetés