2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Költségeiből faragna hőközpontjának modernizálásával és épületszigeteléssel a pécsi kórház
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Költségeiből faragna hőközpontjának modernizálásával és épületszigeteléssel a pécsi kórház

magyarepitok.hu

2024.02.07. 14:53 - Sándor Csilla

Több mint 9000 négyzetméteres alapterületű Traumatológiai Centrum energetikai korszerűsítése valósulhat meg.  

Hirdetés

Keresi a legjobb ajánlatot tevő kivitelezőt a Pécsi Tudományegyetem a Traumatológiai Centrumának energetikai korszerűsítési munkálatainak elvégzésére. Az uniós közbeszerzések között megjelent felhívás szerint a modernizáció, az Akác utcai telephelyen lévő épületek közül, a sürgősségi ellátást végző tömb mindkét szárnyát érintené. A munkálatok idején a részleg továbbra is fogadja majd a betegeket, így a felújítást a páciensek minél kisebb zavarása mellett kell megvalósítani.
 

Fotó: Illusztráció

 

Közel 3400 négyzetméternyi homlokzatot hőszigetelnek

A Traumatológai Centrum két szárnya 9156 négyzetméternyi alapterületű és a alagsor fölött további három szint van. A kiírás szerint a nyugati szárnyban a nyílászárókat kell kicserélni, továbbá az épület közel 1860 négyzetméteres homlokzatát hőszigetelni.

Az épület lapostetős, itt mintegy 1650 négyzetméteren hő- és vízszigetelési munkák elvégzésére lesz szükség.  A beruházó nyugati szárnyhoz hasonlóan, a centrum keleti részén is a közel 1510 négyzetméteres homlokzat hőszigetelését és az ablakok részleges cseréjét kéri.

 

Modernizálják a kórház hőközpontját

A tenderkiírás szerint Traumatológiai Centrum egyik hőközpontjának teljes rekonstrukcióját is szeretné megvalósítani a PTE. A hőközpont látja el a sürgősségi részleg mindkét épületszárnyát hővel és melegvízzel, ezt a munkálatok idején is biztosítani kell a kórházi részleg számára akár ideiglenes megoldásokkal. A hőfogadó a PÉTÁV Kft. tulajdonában lesz és a kivitelezője is ez a cég lesz. A tenderkiírás szerint a hőközpont területén egy elkülönített helyen kell a PTE tulajdonában lévő rendszert kiépíteni a meglévő gázkazános rendszerhez kapcsolódóan.

A fűtéssel összefüggő kivitelezési feladatok időzítését a beruházó a nyári időszakra kéri. Ezek közé tartozik a meglévő összes előremenő és visszatérő szerelvény bontása, a rendelkezésre álló csővezetékek felhasználásával, - szükség esetén azok átalakításával - valamint új szelepek beépítésével a korszerű fűtési rendszer kialakítása is.
 

Fotó: Illusztráció

A nyugati épületszárny külső falainak hőszigetelése miatt, a gőzvezetékeket ideiglenesen el kell távolítani az épületről a munkálatok idejére, majd annak befejezése után visszahelyezni azokat. Hasonló eljárásra lesz szükség a homlokzati klímaberendezések esetében is.

Az energetikai korszerűsítés érinti a korábban kialakított napelem-rendszert is. A tetőn elhelyezett 41 darab panelt le-, majd a szigetelési munkák befejezése után vissza kell szerelni. Az épületek villámvédelmi rendszerének felülvizsgálata is részét képezi az elvégzendő feladatoknak.

Mi épül?PécsPécsi TudományegyetemkórházfejlesztésTraumatológiai Centrumenergetikai korszerűsítés

Hírlevél

Hirdetés