2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Újjáépítették az alföldi nagyváros egészségügyi intézményét
Fotók: Szolnok Tv (nyitókép) és illusztráció

Újjáépítették az alföldi nagyváros egészségügyi intézményét

Forrás: info.szolnok.hu

2024.02.07. 11:34 - Sándor Csilla

Újabb orvosi rendelőt újítottak fel Szolnokon, már fogadják a betegeket a mintegy félmilliárd forintból korszerűsített épületben.

Hirdetés

Több mint 487 millió forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon – közölte az info.szolnok.hu. A Temető úti 650 négyzetméteres rendelőintézet és annak közel 600 négyzetméteres teteje is korszerűsödött. Az orvosi rendelőn végzett munkálatokat kivitelezőként a KELET-ÚT Építő Kft. végezte el. A projekt célja a lakosság jó minőségű közszolgáltatásokhoz juttatása volt és az, hogy az egészségügyi alapellátás eredményesebben és hatékonyabban működhessen a vármegye székhelyén. Szalay Ferenc polgármester az intézmény bejárása során felidézte, hogy korábban három másik rendelőt modernizáltak a városban, egy felújítása pedig még tart.

 

Megújult belső terek

A korábbi épület kibővült, a funkció nélküli belső udvart befedték, ezentúl központi fogadótérként használják majd.

A rendelőintézetben új villany, gáz, víz- szennyvíz, fűtés- és hűtésrendszert építettek ki. A kivitelezés során az épület nyílászáróinak mindegyikét kicserélték. Csak a homlokzaton félszáz új ablakot építettek be.

 

Fotó: Illusztráció


A beltéri munkálatok során, mintegy 680 négyzetméteren szigetelték a padlót és összesen 2153 négyzetméternyi falfelületet újítottak fel. Korszerű gyermek, női és férfi mosdókat és segélyhívó berendezéssel ellátott akadálymentes wc-t is kiépítettek a betegek számára. Valamennyi rendelő és tanácsadó helyiséget orvosi csapteleppel felszerelt mosdóval látták el.

 

Modern hűtő- és szellőzőrendszer telepítésével növelik a komfortérzetet

A fűtési rendszer korszerűsítése során a kivitelező cég szakemberei új gázüzemű kazánt helyeztek el az épületben, majdnem egy kilométernyi ötrétegű csővezetéket építettek ki és a helyiségekbe lapradiátorokat szereltek fel. Kialakították az épület szellőzőrendszerét is, ez egy: hővisszanyerős szellőztető berendezés, 14 darab tetőszellőző telepítését, valamint a kapcsolódó hálózat - légcsatorna és ventilátorok, valamint 40 darab befúvó és elszívó – felszerelését jelentette. Az épület tetején hő, hang- és csapadékvíz elleni szigetelést helyeztek el. A homlokzat az új nyílászárókon kívül, szintén hőszigetelést kapott.

Az energetikai megújulás keretében hét darabból álló napelemes rendszert telepítettek.

A felújítás érintette az épület víz- és szennyvízellátó rendszerét is. A kivitelezés során közel 1300 méternyi ivóvíz vezetéket és csövet bontottak ki, majd cseréltek le újra.

 

Hangulatos kert, új parkolóhelyek fogadják az orvoshoz igyekvőket

Az épület környezetét is megszépítették. Tizenegy aszfaltburkolattal ellátott parkolóhelyet alakítottak ki. Vörösfenyőket telepítettek, 880 négyzetméteren gyepesítettek és utcabútorokat helyeztek el a rendelőintézet közelében. A korszerűsített épület február 5-e óta fogadja ismét a betegeket. Falai között gyermek, felnőtt háziorvosi ellátáson kívül, fogorvosi, köztük iskolafogászati ellátást vehetnek igénybe a szolnokiak, továbbá egy új védőnői szolgálat is elkezdte a működését.

Mi épül?Szolnokháziorvosi rendelőenergetikai beruházásenergetikai korszerűsítésnapelemTemető utcai orvosi rendelőKelet-Út Kft.

Hírlevél

Hirdetés