2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Folytatódik az országos program, négy épület is megújul Sopronban
Fotó: MTI

Folytatódik az országos program, négy épület is megújul Sopronban

mti

2024.03.08. 16:42 - Hegedűs Gergely

Többek közt a Kossuth Lajos Szakképző Iskolában egy új épületet építenek, amely a taműhelynek és tanteremnek is helyet ad.

Hirdetés

Mintegy 3,6 milliárd forintos fejlesztést kap a Soproni Szakképzési Centrum – derült ki a projekt nyitórendezvényén.

A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) támogatásával megvalósuló beruházásban felújítják és energetikailag korszerűsítik a Vas- és Villamosipari Technikum épületét és bővítik a tanműhelyet. A további munkálatok során

  • a Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégiumban a kollégium konyha-éttermét újítják fel,
  • a Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium épületét 842 négyzetméterrel bővítik,
  • a Kossuth Lajos Szakképző Iskolában pedig egy új épületet építenek, amely a taműhelynek és tanteremnek is helyet ad.

Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, mindezeken túl új eszközöket szereznek be a Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban, a Handler Nándor Technikumban, a Vendéglátó, Kereskedelmi Technikumban és a Hunyadi János Technikumban.


Nem az adott pillanat, hanem a jövő szempontja érvényesül

A projektindító eseményen a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára is jelen volt.

Pölöskei Gáborné emlékeztetett, országosan 96 milliárd forint áll rendelkezésre a szakképző intézmények infrastruktúra- és eszközfejlesztésére, és a szakképzés átalakítása négy éve indult. Hangsúlyozta, a Soproni Szakképzési Centrum 3,6 milliárd forintos fejlesztése révén négy iskola újulhat meg.   

Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a fejlesztéseknél fontos cél, hogy ne az adott pillanati, hanem a néhány évvel későbbi állapot szerinti legjobbat alkossák meg, úgy, hogy az jól illeszkedjen a környezetbe, a település képébe.   

Barcza Attila, Sopron és térsége fideszes országgyűlési képviselője azt hangoztatta, hogy az elmúlt években az egyházi fenntartású intézményeket is beleértve több mint tízmilliárd forintból újult meg Sopron oktatási infrastruktúrája, a bölcsődei ellátástól kezdve.

Hírlevél

Hirdetés