2024.04.23, Kedd
Több szállodáját is átalakította az Astoriát is üzemeltető Danubius Hotels
Danubius Hotels

Több szállodáját is átalakította az Astoriát is üzemeltető Danubius Hotels

magyarepítok.hu, MTI

2024.03.08. 11:22 - Móré Levente

A szállodalánc idén is folytatja fejlesztéseit és korszerűsítéseit.

Hirdetés

1972-ben állami vállalatként alapították a Danubiust, amelynek jelenlegi tulajdonosa az angol CP Holdings Ltd. A szállodacsoport Európa hat országában van jelen: gyógy-, wellness és városi szállodákat birtokol és üzemeltet Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában, Nagy-Britanniában és Bulgáriában. 2019-től a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness szállodák, az Ensana márka köré szerveződtek.

Kilenc budapesti és hat vidéki szállodát üzemeltet a cég, köztük az Astoriát és a Hiltont is. Több mint kétezer dolgozót foglalkoztat, összes bevétele pedig 2022-ben meghaladta a 48 milliárd forintot. Korábban is több fejlesztésükről beszámoltunk, idén tavasszal pedig három szállodájukban adnak át megújult vendégtereket és szobákat: a Danubius Hotel Heliában különleges, Budapesten egyedülálló lakosztályokkal, a balatonfüredi Danubius Hotel Annabellában új szobatípussal, míg a Danubius Hotel Bükben a wellness részleg korszerűsített tereivel és szolgáltatásaival várják a vendégeket.

 

Danubius Hotels Bükfürdő - fotó: Danubius Hotels

 

Új szolgáltatások

Amint az MTI-vel közölték, az 5 milliárd forintos fejlesztések során

  • a budapesti Danubius Hotel Heliában újabb száz prémium szoba kap modern külsőt, közte három új lakosztálytípust is kialakítanak, a szálloda lifestyle apartmanjaiban pedig szauna és saját kondigép is lesz.
  • A Danubius Hotel Bük felújítása során a korábban kialakított modern stílushoz illeszkedve 38 szoba kap megújult külsőt, illetve egy új lakosztályt is kialakítanak. A szálloda wellness szolgáltatásait is tovább fejlesztik, páros masszázsszobát, thai masszázsteret, valamint egy sóbarlangot is kialakítanak.
  • Új szobatípussal tér vissza a 2024-es szezonban a balatonfüredi Danubius Hotel Annabella, ahol 135 prémium szobát és két lakosztályt alakítanak ki.

Idén pedig a tavalyit is meghaladó összeget terveznek fordítani további terveikre.

 

Mi épül?hotelDanubius Hotelsszállodaberuházásszállodafelújításszállodaépületfelújítás

Hírlevél

Hirdetés