2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új kollégiumi épületek kivitelezése kezdődhet el ebben az egyetemvárosban
Fotók Illusztráció/jancso.szote.u-szeged.hu

Új kollégiumi épületek kivitelezése kezdődhet el ebben az egyetemvárosban

magyarepitok.hu

2024.03.13. 08:00 - Sándor Csilla

Bővíti kollégiumi férőhelyeinek számát a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara. Az id. Jancsó Miklós Kollégium fejlesztésével összesen 240 hallgató juthat tanulmányai idején szálláshoz.

Hirdetés

Két szakaszban bővítené a SZTE ÁOK az id. Jancsó Miklós Kollégiumot – derült ki az erről szóló uniós közbeszerzési hirdetményből. A kivitelezőnek az építkezést megelőzően le kell bontani a Liliom utcai utcafronton álló kétszintes és a telek középső részén álló földszintes épületeket.
 

Fotó: illusztráció


Akadálymentes szobák is lesznek az új kollégiumban

A tender kiírás szerint a kivitelezőnek a Liliom és a Semmelweis utcák által határolt területen két új, összesen nettó 4806 négyzetméter alapterületű épületet kell majd felépítenie. A kisebb, 1466 négyzetméteres hasznos alapterületű Liliom utcai kollégiumban 30 darab kétágyas szobát alakítanának ki, míg a Semmelweis utcai fejlesztés során 180 férőhelyes kollégium épülhet. A nettó 3340 négyzetméteres alapterületű épületben

  • 1 db egyágyas,
  • 76 db kétágyas,
  • 9 db háromágyas lakószoba várja majd az egyetemistákat. Utóbbi kollégiumban két lakószoba, négy férőhellyel akadálymentes lesz.


A bővítés után több mint négyezer hallgató lakhatását biztosítják

A szegedi fejlesztés része az épületek környezetének rendezésére is. A tervek között szerepel egy 24 férőhelyes parkoló kivitelezése is. A beruházás révén a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi 3886 kollégiumi férőhelyét további 240-nel bővítheti.

Mi épül?SzegedSzegedi Tudományegyetem (SZTE)id. Jancsó Miklós Kollégiumkollégiumfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés