2024.05.04, Szombat

Hirdetés

Több generációs sport- és szabadidőparkban pihenhetnek a Duna menti város lakói
Fotók: nyergesi.nyergesujfalu.hu

Több generációs sport- és szabadidőparkban pihenhetnek a Duna menti város lakói

Forrás: MTI, magyarepitok.hu

2024.04.04. 10:16 - Sándor Csilla

Kávézót és szabadtéri színpadot is építettek Nyergesújfaluban.

Hirdetés

Két ütemben kapott új funkciót a régi focipálya Nyergesújfaluban. A település uniós forrásból új közösségi teret épített. A beruházás célja volt egy többgenerációs játszótér, fitnesz park kialakítása, valamint egy szabadtéri színpad építése kiszolgáló létesítményekkel.
 

Fotók: nyergesi.nyergesujfalu.hu


A kivitelezés két ütemben zajlott, az első szakaszt a KERT-MÍVES 2004 Kft. valósította meg. Öntözőrendszert telepítettek, járdát építettek, parkosították a területet és játékokat helyeztek el azon. A parkfejlesztés további ütemében az EXTREME PARK Kft. szakemberei dolgoztak a projekten.  

A település iskolásait és óvodásait is bevonták a munkálatokba

A beruházásra csaknem 200 millió forintot fordított a település. A vármegyei területfejlesztési szervezet projektmenedzsere, Lőrinczy Annamária az MTI-nek arról számolt be, hogy a használaton kívüli, elöregedett gyeppel borított területre őshonos növényeket telepítettek, ellipszis alakban sétautat alakítottak ki.
 

A hagyományos padokon kívül modern utcabútorokat és napozószékeket helyeztek el. Az aktív pihenést keresők számára fitnesz park és labdázó létesült. A park mellett elkészült a szabadtéri színpad is.

A város új közösségi terének kialakításába bevonták a város óvodásait és iskolásait is. A gyerekek a növények ültetésénél segédkeztek és a később is részt vehetnek a park gondozásában és tisztán tartásában.

Mi épül?NyergesújfaluszabadidőparksportparkEXTREME PARK Kft.KERT-MÍVES 2004 Kft.

Hírlevél

Hirdetés