2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Új generációs gyártókapacitások a telekommunikációban
Fotók: Koszticsák Szilárd/MTI

Új generációs gyártókapacitások a telekommunikációban

MTI; optiwella.com

2024.04.09. 10:17 - Bíró Beáta

A Szegeden átadott csarnokban létrehozott új rendszer számos eszköztípus egyidejű, nagy volumenű, átfogó tesztelésére alkalmas.

Hirdetés

A nemzetközi versenyképesség javítását szolgája az az Optiwella telekommunikációs cég szegedi fejlesztése. A 860 millió forint értékű beruházást tegnap adták át. A projektben új generációs kiszolgáló- és gyártókapacitások jöttek létre a különböző eszközöket feldolgozó, felújító üzemben, amelyhez az állam 500 millió forintos támogatást nyújtott, a Nemzeti Exportvédelmi Program keretén belül.

A pályázat keretében 1959,40 m2 alapterületű raktárcsarnok építése valósult meg, melynek eredményeként 2760 db új raklaphely jött létre, emellett napelemes rendszert is telepítettek. A projektben megtörtént eszközbeszerzés célja a technológiafejlesztés.

Az Optiwella hosszútávú célja floridai leányvállalatának kapacitásbővítése, alkalmazotti létszámának bővítése. Az új generációs gyártó és kiszolgáló kapacitások kialakítása ezen vállalati célok elérését szolgálta. A projekt keretében a cég olyan automatizált teszt rendszert szerzett be és helyezett üzembe, amely számos eszköz típus egyidejű, nagy volumenben történő, átfogó tesztelésére alkalmas.

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadón azt mondta: a fejlesztéssel már nemcsak a távol-keleti és latin-amerikai, hanem az európai, észak-amerikai piacok megcélzása is lehetővé vált. Ráadásul ezek a fejlesztések megnyitják a lehetőséget arra, hogy a globális körforgásos chipbeszállítói láncba be tudjon csatlakozni a vállalat a távközlési mellett más innovatív ágazatokban, mint akár a járműipar – mondta. Hozzátette: a Nemzeti Exportvédelmi Programmal azt a célt tűzték ki, hogy megvédik a magyar vállalatok exportkapacitásait, exportpiacait, és támogatják őket abban, hogy újabb és újabb exportpiacokat fedezzenek fel.

A program keretében 43 céget támogattak 64 milliárd forint összértékben, mintegy 130 milliárd forintnyi beruházást indukálva. A tárcavezető azt is elmondta: hazánkban az exportteljesítmény volumene a 33. legnagyobb a világon, így Magyarország 62 hellyel előrébb van, mint ahogyan azt a fizikai mérete, a lakosság mérete adott esetben indokolná.

Mi épül?OptiwellaSzegedraktárcsarnokHEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Hírlevél

Hirdetés