2024.07.13, Szombat
Vonzó találkozóhellyé alakítaná Mohács a Duna-partját
Fotók: mohacstdm.hu

Vonzó találkozóhellyé alakítaná Mohács a Duna-partját

magyarepitok.hu

2024.04.03. 15:15 - Sándor Csilla

Kiírták a tervpályázatot a Sokac-rév felújítására, még vízi színpad is épülhet.

Hirdetés

A mohácsi Duna-part, Sokac-rév felújításának tervezésére írt ki közbeszerzést a Mohács 500 Nonprofit Kft. Az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetmény szerint a projekt célja, hogy a folyópartnak ez a szakasza városi köztér jelleget öltsön, zöld találkozóhellyé váljon és vonzó célpont legyen a turisták és a felüdülést keresők számára is. A szóban forgó terület zöldfelületei a leírás szerint rendezetlensége miatt csak korlátozottan használhatóak szabadidős tevékenységekre.
 

Fotó: mohacstdm.hu

 

A tervezőnek a gyalogos és a kerékpáros forgalomra koncentrálva közlekedési utakat kell nyitnia a városközpont és a vízpart között.

 


Kis- és nagy hajókat is kiszolgálna az új kikötő

A tervezett beruházás nagyjából 12 ezer négyzetmétert érintene. Itt elsősorban a sport- és vízi turizmus feltételeinek kialakítását várják a pályázóktól. Emiatt kiemelt szempontként szerepel a kiírásban a személyhajó kikötők tervezése, amely kiszolgálná a sétahajókat, a motoros kishajók, valamint a szállodahajókat is.
 

 

A rév felújítása során a vendéglátó és szórakozóhelyeken kívül rekreációs tereket is szeretnének majd megvalósítani, többek között egy vízi színpadot.


A kiírás szerint megújítanák a védműveket, a hajójavító műhely épületét panzióvá alakítanák. A tervezési feladatok között szerepel ezenkívül egy kemping, kerékpár- és hajókölcsönző, csónakkikötő valamint a komp- és révátkelőhely tervezése is.

Galéria

Mi épül?MohácsMohács 500Duna-partSokac-révtervpályázat

Hírlevél

Hirdetés