2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Átadták a megújult a Határ úti metróaluljárót
Fotó: bkk.hu

Átadták a megújult a Határ úti metróaluljárót

BKK, magyarepitok.hu

2024.05.30. 12:56 - Sándor Csilla

Két lift építésével akadálymentesen megközelíthetővé vált a felszínről az aluljáró és a metróállomás peronja is, folytatják a környék megújítását.

Hirdetés

Teljes egészében használhatják a közlekedők a Határ úti metróállomás gyalogos-aluljáróját. A BKK beruházásában a STRABAG Generálépítő Kft. kivitelezésében a felszín és az aluljárószint között liftek épültek, így akadálymentesen elérhetővé váltak a metróállomás peronjai.

 

 

A BKK az M3-as metró felújításához kapcsolódva, annak kiegészítéseként korszerűsítette a gyalogos-aluljárót a Határ út metróállomásnál, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A felújított aluljárót Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth László, a BKK beruházási igazgatója adta át a gyalogosoknak.

Nyilvános mosdót és két nagyméretű üzlethelyiséget alakítottak ki

A STRABAG a modernizálás keretében felszámolta az aluljáró korábbi, sűrű üzletbeépítést és két nagyméretű üzlethelyiséget alakított ki. A munkálatok során egy új nyilvános mosdó is létesült, két felvonó épült, az aluljáró és a lépcsők is új burkolatokat kaptak. Az aluljáró teljes infrastruktúráját – csatorna, elektromos hálózat, szellőztetés - korszerűsítették.

 


A munkálatok idejére lezárták a gyalogos forgalom előtt az átjárót és az Üllői úton alakítottak ki egy gyalogos-átkelőhelyet. Az aluljáró átadása után is megmarad az átkelő, ami nagyban segíti a 42-es, 52-es villamosok megállóinak és a buszvégállomás megközelítését. Az aluljáró környezetének megújítása folytatódik, ezt a kivitelező a tanítási szünet kezdetekor végzi el, hogy kevéssé akadályozza a közúti forgalmat.

Mi épül?BudapestHatár útaluljáróakadálymentesítésStrabag

Hírlevél

Hirdetés