2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Pezsgő városrészben épülnek új otthonok Zalaegerszegen
Látványképek: ZÁÉV

Pezsgő városrészben épülnek új otthonok Zalaegerszegen

magyarepitok.hu

2024.05.30. 11:17 - Sándor Csilla

Harminc, változatos méretű  lakással bővült Zala vármegye központjában a Kerámia Lakópark a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében.

Hirdetés

Közelít a befejezéshez, már 70 százalékos készültségi szinten áll Zalaegerszegen a Kerámia Lakópark fejlesztésének III. üteme. A ZÁÉV kivitelezésében körbekerített és elektromos kapuval zárt területen megvalósuló lakópark kiváló lokációval rendelkezik. Sétatávolságban elérhető az ideköltözők számára a városközpont és a népszerű Vizsla park is, amelynek környékén sportolási és szórakozási lehetőségek is rendelkezésre állnak. 

 

 

A Kerámia utcai ingatlanberuházás korábbi szakaszában két lakótömb már felépült. A projekt III. ütemének kivitelezése 2023 elején kezdődött el, amelyben két újabb épülettömbben, 30 új otthon létesül – tájékoztatta portálunkat Mihócs Krisztián, a ZÁÉV projektvezetője. A két lifttel felszerelt lépcsőházzal rendelkező társasház alagsorában teremgarázs kapott helyet, felette magasföldszintet és további három emeletet építettek fel.

 

 

Egy, két és háromszobás lakásokat alakítottak ki

A két új épülettömbben emeletenként négy változatos méretű: két kisebb és két nagyobb lakást alakítottak ki. Előbbiek 48 és 51 négyzetméteresek a tágas nappalihoz egy szoba, valamint egy közel 25 négyzetméteres terasz kapcsolódik. A két nagyobb méretű lakás 60 négyzetméter feletti alapterülettel rendelkezik, a nappalin kívül két szoba áll majd a lakói rendelkezésre. A két égtájolású lakások mindegyikéhez tartozik terasz.

 

 

A C épülettömb negyedik emeletén egy-egy 90 négyzetméter feletti, háromszobás penthouse lakást alakítottak ki, amelynek ablakaiból három égtáj felé nyílik kilátás.    
A két új épület közötti garázsszint fölött, tetőterasz és tetőkert szolgálja majd a lakóparkban élők felüdülését. A parkolási lehetőséget az alagsorban kiépített teremgarázs, valamint felszíni beállók biztosítják.

 

 

Hanggátló falak biztosítják az otthonok intimitását

Az épület vasbeton vázszerkezetű, falai vasbetonból és téglából épültek. A projektvezető elmondta azt is, hogy a lakások közötti falak hanggátló kerámia falazó elemből készültek. A padló aljzatokra akusztikus elválasztó réteg került.
Az épület fűtéséről és melegvíz ellátásáról energiatakarékos rendszer -  levegő-víz hőszivattyúk és kondenzációs gázkazánok- gondoskodnak. Valamennyi lakás egyedi hőmennyiségmérővel rendelkezik és lakástermosztáttal önállóan szabályozható.

 

 

A lakások, kiváló A+ energetikai besorolással épülnek. A fürdőszobákban, WC-kben, háztartási helyiségekben egyedi ventilátorokon keresztül kerül elszívásra a levegő, amit egy gyűjtőkürtőn keresztül a tetőre vezetnek ki. A légutánpótlás a helyiségek ajtajai és a padló között hagyott hézagokon, a lakás egésze számára pedig végső soron a nappali és szoba helyiségek ablakaiban elhelyezett légbevezető elemeken keresztül történik.

 

Látványkép / ZÁÉV

 

A lakások CSOK igénylésével megvásárolhatók, az értékesítést már elkezdte a Favorit Lakópark Kft.. További részletes információkat a lakópark honlapján találhat.
A projekt kivitelezése a tervek szerint 2025 január végén zárul le.

Galéria

Mi épül?ZalaegerszegKerámia LakóparkZÁÉV Építőipari Zrt.Favorit Lakópark Kft.lakóparkenergiahatékonyságCSOK

Hírlevél

Hirdetés