2024.06.24, Hétfő
Megújul a Dunakanyar egyik fontos sportlétesítménye
Fotó: v-8.hu

Megújul a Dunakanyar egyik fontos sportlétesítménye

magyarepitok.hu

2024.06.10. 07:59 - Sándor Csilla

Elavult energetikai rendszerét korszerűsítené a Szentendrei Vizes Nyolcas (V8) Uszoda és Szabadidőközpont. Megjelent az európai uniós közbeszerzési értesítőben az erről szóló hirdetmény.

Hirdetés

A 2009-ben épült létesítmény számos sportág – úszás, szinkronúszás, vízilabda, aquafitness, víz alatti rögbi – számára biztosít helyet. Az épületben három medence található: a nyolcpályás 33 méter hosszú úszómedence, a 12 méteres tanmedence, valamint a wellness-részleg jakuzzija.
A többszintes épületben a sport- és szabadidős tevékenységeken kívül, kozmetika, fodrász, fitneszterem, szolárium, szauna és cukrászda számára is biztosítanak helyet.

 

 

Több mint 5000 négyzetméternyi terület fűtését kell biztosítani

A konferencia és rendezvényhelyszínként is hasznosított létesítmény technológiai megoldásai másfél évtizedesek. Az 5372 négyzetméteres alapterületű épület fűtésének korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljáráson nyertes ajánlattevőnek egy korszerű, energiahatékony rendszert kell kialakítania.

 

 

Egyedi mérőket is felszerelnek

Jelenleg a létesítmény távhő ellátását az annak szomszédságában lévő ingatlanon található Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. által üzemeltetett hőközpont biztosítja.
Az uszoda és szabadidőközpont hűtését folyadékhűtő rendszerrel oldották meg. A kiépítendő modern megoldással ez a technológia kiváltható lesz. A folyadékhűtő berendezés összeköttetésben áll az uszoda területén lévő fúrt kúttal, amelyből évente a meglévő engedély alapján 40 ezer köbméter vizet emelhetnek ki.

Az új hűtő-fűtőrendszernek ki kell szolgálnia a medencefűtésen kívül, az irodák és öltözők hőigényét. Ezenkívül a szolárium, a cukrászda és az orvostechnikai bérlemények hőellátását is meg kell valósítani a projektben. Továbbá a bérleményként hasznosított területeken a beruházás során kialakítják az energiafelhasználás egyedi mérésének lehetőségét is.

A létesítmény éves igénye az energiaválság hatására a felére, 6000 GJ/évre csökkent, amit a minimális igényként jelölt meg a beruházó.

Mi épül?SzentendreSzentendrei Vizes Nyolca Uszoda és Szabadidőközpontenergetikai beruházásenergetikai korszerűsítés

Hírlevél

Hirdetés