2024.06.23, Vasárnap
Öt utca kapott aszfaltburkolatot a jászsági településen
Fotó: HE-DO/ Pesti József és magyarepitok.hu

Öt utca kapott aszfaltburkolatot a jászsági településen

HE-DO és magyarepitok.hu

2024.06.13. 07:59 - Sándor Csilla

A Jászjákóhalma központjába vezető utakat a HE-DO újította fel.

Hirdetés

A Jászság szívében fekvő, közel háromezres lélekszámú Jászjákóhalma 150 millió forintos uniós pályázati forrást nyert, leromlott állapotú belterületi útjainak felújítására. A kivitelezésre a legjobb ajánlatot a HE-DO adta, amely az útépítésen kívül, vízelvezető árkokat is kiépített a településen.

 

Fotó: Illusztráció /magyarepitok.hu / Bernát Benjámin

 

Balesetveszélyessé váltak a kátyús utak

A felújításra kijelölt útszakaszok nem rendelkeztek szilárd burkolattal a korábban kialakított szórt burkolat pedig jelentősen elhasználódott, kátyússá és balesetveszélyessé vált.  Az öt út egyike a Petőfi Sándor utca, ami a település egyik fő utcája. Ezen keresztül érhető el a központ, a Kókai tér, ahol az igazgatási, művelődési, kereskedelmi, szociális és egészségügyi intézmények működnek. 

 

Fotó: HE-DO /  Pesti József

 

A felújítással gördülékennyé vált a község központjának megközelítése

A munkálatok a Templom tér körüli utat, a Zöldmező, a Petőfi, a Szabó Szabolcs utcát és a Kossuth Lajos út egy szakaszát érintették.

A projekttel biztonságossá vált a település központjának és az ott működő intézmények elérése. Az uniós források felhasználásával összesen 1,861 km hosszban kaptak aszfaltburkolatot a település útjai. 

A jászsági település a Tarna bal partján felszik. A környék már az őskorban is lakott volt. A község jelentős iparos hagyományokkal, múlttal rendelkezik. A beruházástól azt remélik, hogy a közlekedés feltételeinek javításával lassíthatóvá válik a fiatalok elvándorlása a községből.

Mi épül?HE-DOJászjákóhalmaútfelújításaszfaltozás

Hírlevél

Hirdetés