2024.06.26, Szerda
Speciális üvegeket előállító cég nyitotta meg második gyártóközpontját a vasi községben
Fotó: schott-pharma.com

Speciális üvegeket előállító cég nyitotta meg második gyártóközpontját a vasi községben

MTI

2024.06.12. 09:12 - Sándor Csilla

Százhúsz munkahelyet teremt Vas megyében a SCHOTT Hungary Kft.. Elkészült a gyógyszeripari csomagolótermékeket gyártó vállalat gyártócsarnoka Lukácsházán.

Hirdetés

Átadták a 28 milliárd forintos beruházással megvalósított gyártócsarnokot a Vas megyei Lukácsházán, ahol a SCHOTT Hungary Kft. gyógyszeripari csomagolótermékeket, előre tölthető üvegfecskendőket gyárt. A projekt megvalósítását a kormány több mint 3,3 milliárd forinttal támogatta.

 


Az eseményen Varju Krisztina, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az egészségipar a koronavírus-járvány után a legfontosabb iparággá vált. A politikus hozzátette, a SCHOTT Hungary Kft. magas hozzáadott értéket képviselő termékekkel, előre tölthető steril üvegfecskendők gyártásával bővítette kapacitását a most megvalósult fejlesztéssel. Ezeket a termékeket a SCHOTT Pharma eddig csak Svájcban gyártotta, most pedig Lukácsházán hozta létre második gyártóközpontját.

A lukácsházi üzemmel megduplázták a gyártási kapacitást

Frank Heinricht, a SCHOTT AG vezérigazgatója elmondta: a Lukácsházán felépített üzemmel megduplázták azt a gyártási kapacitást, amit eddig a svájci üzemükkel elértek.
Andreas Reisse, a SCHOTT Pharma ügyvezető igazgatója a cég által gyártott, innovatív módon kifejlesztett, előre tölthető üvegfecskendőket mutatta be, ami egyszerre lehetővé teszik a legkorszerűbb gyógyszerek biztonságos tárolását, gyors és egyszerű beadását. 

Vizi Balázs, a SCHOTT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy

30 évvel ezelőtt 39 dolgozóval kezdték meg a munkát Lukácsházán, ma pedig 700 munkatársuk van.
 

Multinacionális cégcsoporthoz tartozva is megpróbálnak családias hangulatot teremteni, nem csupán megélhetést, tervezhető jövőt, képzéseket is kínálnak kollégáiknak - mondta el.

 

 

Négyszeresére nőtt az üzem területe

 A SCHOTT Hungary 1993 óta van jelen Lukácsházán, az üzem folyamatosan bővült, területe az évek alatt megnégyszereződött, jelenleg 26 ezer négyzetméter. A cég termékeinek 97 százalékát külföldön értékesítik.
A SCHOTT cégcsoport a világ 35 országában jelenlévő nemzetközi technológiai konszern. A vállalat 130 éves tapasztalattal rendelkezik a speciális üveggyártás területén. Németországi központja Mainzban van, amelynek tulajdonosa a Carl Zeiss Alapítvány.

Mi épül?Vas vármegyeLukácsházaSCHOTT Hungary Kft.gyártócsarnoküveggyártásgyógyszeripar

Hírlevél

Hirdetés