2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Újabb kerékpárút épül - lehetővé válik a Tenkes táján is a tekergés
Fotó: illusztráció

Újabb kerékpárút épül - lehetővé válik a Tenkes táján is a tekergés

Forrás: siklosihirek.hu és magyarepitok

2024.06.07. 16:30 - Sándor Csilla

Elhelyezték egy közel két és fél kilométeres kerékpárút alapkövét Siklós közelében, a Szőlőhegy tövében. Az újabb szakasz megépítésével teljessé válna a város környéki úthálózat, ami lendületet ad a térség bringás turizmusának is.

Hirdetés

A projekt a 2,3 méter széles, több mint két kilométeres kerékpár út uniós és hazai források felhasználásával, 350 millió forintos beruházással valósulhat meg - számolt be a siklosihirek.hu. A Siklóst elkerülő út két körforgalma közötti szakaszt a tervek szerint az év végéig megépítik.

 

 

Pihenőhely és szervízpont is épül

Ezenkívül egy 40 négyzetméteres szervízoszlopokkal, padokkal, asztalokkal felszerelt pihenőt is megépítenek az új szakasz mentén.
A Szőlőhegy tövében, az Akasztófa dűlő közelében elhelyezett alapkőletételnél Siklós polgármestere, Riegl Gábor arról beszélt, hogy a környék turizmusa szempontjából is fontos hogy megépüljön a Siklóst elkerülő út melletti 2,4 kilométeres szakasz.

 

Fotó: futas.net/ Siklós és környékének kerékpárútjai

 

A siklósi fürdő fejlesztésével és egy aktív park megvalósításával bővítenék a térség turisztikai kínálatát

Ez a bringaút építés - tette hozzá a városvezető -, első eleme egy turisztikai fejlesztési csomagnak, amelyben szerepel még a siklósi fürdő szolgáltatásainak fejlesztése és a Harkány-Siklós közötti kerékpárút melletti zöldterületre tervezett aktív park megvalósítása.
Az eseményen jelen volt a térség országgyűlési képviselője is. Nagy Csaba  a három város Siklós, Harkány és Villány kapcsolatának erősítését is látja a fejlesztésben azon túl, hogy megteremtik a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit.

Mi épül?SiklósVillányHarkánykerékpárútalapkőletétel

Hírlevél

Hirdetés