2024.09.08, Vasárnap
Hazai tulajdonú high-tech gyártó jelentett be K+F fejlesztést, két városban is beruháznak
A Lightware budapesti központja (lightware.com)

Hazai tulajdonú high-tech gyártó jelentett be K+F fejlesztést, két városban is beruháznak

mti

2024.07.12. 10:52 - Szabó Ákos

A Facebook, Netflix, Google és Microsoft beszállítójaként is ismert Lightware Budapesten már meglevő létesítményét bővíti, Szegeden pedig új szolgáltatóközpontot alakít ki.

Hirdetés

Megtartották a fővárosban pénteken a Lightware legújabb beruházásának bejelentését: az eseményen arról számoltak be, hogy az audiovizuális termékeket gyártó magyar cég

  • bővíteni fogja budapesti kutatás-fejlesztési központját,
  • Szegeden pedig mérnöki szolgáltatóközpontot hoz létre,

ezáltal 43 új, felsőfokú végzettséget igénylő fejlesztőmérnöki munkahelyet teremtve.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta:

ezt az igen magas hozzáadott értékű és a gazdaság dimenzióváltását is elősegítő, kilencmilliárd forint értékű beruházást a kormány 2,4 milliárd forinttal támogatja. Mint elhangzott, a magyar tulajdonú, korábban két egyetemista által elindított vállalkozás a Google, a Facebook, a Netflix illetve a Microsoftnak beszállítói között is szerepel.

 

Magyar fejlesztőbázissal termelnek szinte kizárólag exportra

A vállalat, amelynek csaknem teljes bevétele az exportpiacokról származik, mindig is figyelmet fordított arra, hogy a fejlesztési tevékenységeit Magyarországon tartsa, a körülbelül négyszáz foglalkoztatottjából így több mint háromszázan hazánkban dolgoznak, és a szám most tovább nő.

A tárcavezető hangsúlyozta, a mostani beruházás is mutatja, hogy a gazdaság dimenzióváltásában bizony már a magyar tulajdonban lévő cégek is szerepet tudnak játszani, nem úgy, mint korábban.

"A magyar gazdaság szempontjából önmagán túlmutató jelentőségű beruházásról beszélünk, épp ezért a kormány örömmel nyújt támogatást ahhoz, hogy egy magyar vállalat egy világraszóló terméket Magyarországon, magyar mérnökökkel fejlesszen ki. Azt hiszem, ennél jobban megtérülő beruházás nagyon kevés van, ha van egyáltalán" - vélekedett.

 

Mi épül?kutatás-fejlesztésSzegedBudapestokostechnológia

Hírlevél

Hirdetés