2024.10.18, Péntek
Magyar cégek is dolgoznak az új szerb nemzeti stadion építkezésén
Látványtervek: stadiumguide.com, Serbian Football/Facebook, fotó: Serbian Football/Facebook

Magyar cégek is dolgoznak az új szerb nemzeti stadion építkezésén

Forrás: NSO

2024.07.24. 14:48 - Szabó Ákos

A mintegy 200 milliárd forintos projekt megvalósításában a Viköti és az Utiber is szerepet kap.

Hirdetés

Már zajlik a munka a Belgrád külvárosától 15 kilométerre (a Nikola Tesla repülőtértől pedig öt kilométerre) épülő szerb Nemzeti Labdarúgó Stadion beruházásán – írja a Nemzeti Sport. A lap a szerb ekapija.com portálra hivatkozva arról számol be: az új, 52 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény 515 millió euróból (mintegy 202 milliárd forint) készül el.

 

 

Több szerb vállalat mellett két magyar cég is fontos szerepet vállalt az építkezésben:

  • egyrészt a mélyépítésre és közlekedési infrastruktúrára specializálódott Utiber Kft.
  • és a vízgazdálkodás mellett út- és autópálya, valamint vasútépítési tervezési és mérnök tanácsadói feladatokat ellátó Viköti Kft. kapott feladatot.

A megbízás mintegy 14 millió euró (5,5 milliárd forint) értékű, a két cég a projekt végéig vállal szerepet annak megvalósításában.

 

 

Az új stadionban egyszerre 52 241 néző szurkolhat majd, a parkolójában pedig 3000 férőhelyet alakítanak ki. Az öltözőket a nyugati lelátó alsó szintjén, egy funkcionális tér mellett alakítják ki. A földszinten a VIP-vendégek és egyéb személyek bejáratai, valamint egyéb vendéglátó- és technikai helyiségek épülnek majd, az alsó szinten pedig a főbejárat körfolyosóval együtt. A felső szint is teljesen körbeveszi majd a stadiont. A sportpályát körülölelő teret a keleti és nyugati oldalakon szélesebb, az északi és déli oldalakon szűkebb kialakítással fogják felépíteni.

Mi épül?BelgrádVIKÖTI Kft.Utiber Kft.stadionépítés

Hírlevél

Hirdetés