2024.09.09, Hétfő
Bringaút épül két vármegye határán
Fotó: illusztráció, magyarepitok.hu

Bringaút épül két vármegye határán

magyarepitok.hu

2024.08.02. 07:50 - Sándor Csilla

Közel három kilométeres kerékpárút épül Üllés és Bács-Kiskun vármegye határa közötti szakaszon.

Hirdetés

Az új közlekedési folyosó az Üllést átszelő, és annak főutcájának számító 5408-as út mentén halad majd és már egy meglévő, a település határában lévő erdei iskolánál véget érő szakaszhoz csatlakozik.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Nagy Mihály

 

Az új útszakasz a vármegye határáig épül meg

A környéken sokan kerékpároznak, számos tanya található a beruházással érintett út mentén, így sokak életét teszi könnyebbé és biztonságosabbá a fejlesztés. A Csongrád vármegyében fekvő település lakói szívesen szállnak nyeregbe szabadidejükben is, rendszeresen szerveznek falukerülő kerékpártúrát.

A 2896 méter hosszú, kétirányú, külterületi kerékpárutat a kivitelezéssel megbízott domaszéki székhelyű P+P Gép Kft. építheti meg a közbeszerzési adatbázisban megjelent hirdetmény szerint.

 

A pirossal jelzett szakasszal bővülhet a meglévő hálózat

 

Eltérő szélességű lesz a bringaút

A kerékpárút külterületen valósul meg, az út mindkét oldalán számos tanya található. A leendő út egy szakaszán közvilágítás is van. A projekt első ütemeként helyi közútként forgalomba helyezendő kerékpárút a 0+000,00 - 2+895,71 km szelvény közötti szakaszon valósulhat meg.

A bringaút a meglévő adottságokhoz igazodva eltérő szélességben épül. A tervek szerint 1908 méter hosszon 2,55 méter szélességű, további 989, 71 méteren pedig 2,33 méter széles úton közlekedhetnek majd a kerékpárosok.

Mi épül?Csongrád-Csanád vármegyeBács-Kiskun vármegyekerékpárútÜllésP+P Gép Kft.

Hírlevél

Hirdetés