2024.09.11, Szerda
Kiemelt minőségű anyagokkal, látványos attrakciókkal nyílik újra a világ egyik legszebb McDonald’s étterme
Fotók: Puskás Dávid/magyarepitok.hu

Kiemelt minőségű anyagokkal, látványos attrakciókkal nyílik újra a világ egyik legszebb McDonald’s étterme

magyarepitok.hu

2024.08.15. 10:48 - Móré Levente/Szabó Ákos

Teljes megújulás után ismét várja vendégeit a Nyugati pályaudvarnál található McDonald’s étterme, amelyet a Régi Posta utcai egységet is jegyző Market alakíthatott át.

Hirdetés

34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyílt meg a Nyugati téri McDonald’s, amelyet a világ egyik legszebb gyorséttermeként tartanak számon. 2024. augusztus 15-én, több mint féléves kivitelezés után nyithat újra az étterem, amely ezzel lezárja a  vállalat átfogó étteremátalakítási programját is: utolsó állomásként nemcsak a „Jövő Élménye” koncepció szerinti átalakításra, de a műemléképület enteriőrjének, különleges belsőépítészeti elemeinek rekonstrukciójára, ebben pedig természetes alapanyagok használatára is sor került. Az étterem ma délután nyit újra, a munka értéke nagyságrendileg 1,8 milliárd forint volt - derült ki a cég közleményéből.

 

Fotók: Puskás Dávid/magyarepitok.hu

 

Megőrzött műemléki környezet

Korábban a Market Építő Zrt. építhette át a világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal létrehozott Régi Posta utcai „Mekit”. Most a Nyugati téri McDonald’s épületrészét is a szomszédos eklektikus Nyugati Pályaudvarhoz igazodóan gazdag díszítéssel, neoreneszánsz és neoromantikus jegyekkel átszőtt belsővel formálták a mai kor elvárásainak megfelelő térré. Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájn stúdió, a Landini tervei alapján készült, melyeket Sass Géza magyar belsőépítész tervező adaptált a helyszín adottságaihoz. Értékeit az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartotta.

 

 

Mindennek alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból készült: öntött terrazzo padlót, valamint fa-, bőr- és rézburkolatokat használtak a kivitelezés során, míg a belső pillérek díszítő festését restaurátor készítette.

 

 

Kortárs megoldások

Fontos változás, hogy átalakították a vendégtér lépcsőzetes elrendezését: a kiadópulthoz vezető lépcső megszűnt, e födémszakaszt felemelték a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre. Igazi látványosságként, hazánkban egyedülálló módon a termékeket egy ételszállító szalag továbbítja majd a konyha két szintje között. Az ún. transzporter felmegy egészen a galériaszintre, egy üvegdobozon keresztül pedig a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.

 

 

Nem maradt el az étterem digitális fejlesztése sem: a többi felújított étteremhez hasonlóan itt is megjelentek az érintőképernyős kioszkok a hagyományos kasszák mellett. A vendégeknek természetesen lehetőségük lesz rendelésüket a McDonald’s mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is leadni, sőt, akár egyenesen az asztalukhoz rendelni. Az étterem mögött a szabadtéri terület is teljesen új formában és új bútorokkal, egy lounge-hangulatú terasszal várja a vendégeket.

 

 

A legimpozánsabb hazai McDonald's

 

 

„A Nyugati étterem mindig is rendszerünk egyik legimpozánsabb étterme volt. Azt hiszem, étteremátalakítási programunk jelentőségéhez méltó, hogy az évekkel ezelőtt meghirdetett projekt utolsó állomása ez az ikonikus épület lett, megkoronázva ezzel a teljes folyamatot. A Nyugati téri McDonald’s 34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyílt meg, és a világ egyik legszebb McDonald’s éttermeként tartják számon. Fél év alatt újítottuk meg, úgy, hogy hűek maradhassunk ehhez az örökséghez. Az átalakítás során számos, a McDonald’s rendszerében világszinten is egyedinek számító megoldást, valódi, természetes építőanyagokból készült elemeket is felhasználtunk”

– hangsúlyozta a megnyitón Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Nyugati pályaudvarétteremműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés