2024.09.16, Hétfő
Bokréta került a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb fejlesztésére
Épkar Zrt.

Bokréta került a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb fejlesztésére

magyarepítok.hu

2024.09.07. 08:00 - Móré Levente

Szerkezetkész az SE Városmajor utcai Szív és Érgyógyászati Klinika Új Képalkotó Központja.

Hirdetés

A Plant-Atelier Péter Kis tervei szerint, az Épkar Zrt. kivitelezésében épülő klinika átfogó fejlesztése a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb aktuális beruházása. Az új képalkotó központ mára elérte a szerkezetkész állapotot, amit ünnepélyes bokrétaavatóval tettek emlékezetessé a beruházó, a tervező és a kivitelező munkatársai – tudhattuk meg az Épkar Facebook-bejegyzéséből.

 

 

Hétszintes épület készül raszteresen tagolt homlokzattal, változatos tetősíkokkal és nagyméretű intenzív zöldtetővel, amely a Klinika diagnosztikai kapacitásának növelése mellett a csúcsdiagnosztikai oktatást is lehetővé teszi majd.

A formálódó épületről videót is közzétett a kivitelező, amelyen jól látszik a projekt legutóbbi cikkünk óta tett előrehaladása.

 

 

Üveghíd köti majd össze a két épületet

Ambuláns és intervenciós szinteken kívül új oktatószint és mélygarázs is épül a több mint 4400 m2-es épületben, amelyet a Városmajor utca 68. alatti kórháztömbbel egy acélszerkezetű üveghíd köti majd össze. „A szoborszerűen megmozgatott tömeg magja a szomszéd épület párkánymagasságát követi – írják az építészek a tervezett épületről.

A két épület második emeleteit összekötő híd pedig az átjárás biztosítása mellett Városmajor Acsády Ignác utca felőli vizuális kapcsolatait is fenntartja.

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Semmelweis EgyetemSemmelweis Klinikákmagasépítésbokrétaünnepszerkezetépítéskórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés